Tajomstvo silných nechtov: TAKTO im prirodzene pomôcť!

Tajomstvo silných nechtov

Pokiaľ máte problém s lámaním nechtov, existuje niekoľko spôsobov, ako ich prirodzene posilniť a udržať ich zdravé a pevné.

Nechty sú z veľkej časti tvorené bielkovinami a minerálmi, preto je dôležité zahrnúť do svojej stravy potraviny bohaté na bielkoviny (mäso, vajcia, mliečne výrobky), zinok (morské plody, mliečne výrobky, šošovica) a železo (červené mäso, špenát, fazuľa).

Dôležitý je aj dostatočný príjem vody, aby sa nechty nemuseli snažiť o udržanie vlhkosti, čo môže viesť k ich oslabeniu. Ochrana nechtov pred agresívnymi látkami je tiež kľúčová. Používajte ochranné rukavice pri upratovaní alebo prácach v kuchyni a obmedzte používanie agresívnych chemikálií na nechty.

Používanie hydratačných olejov alebo krémov na nechty môže pomôcť udržať nechty silné a zdravé.

Ako rýchlo posilniť nechty?

Rýchlo posilniť nechty je možné viacerými spôsobmi. Jedným z najefektívnejších spôsobov je pravidelná starostlivosť o nechty a ich správna výživa. 

  1. Pravidelná starostlivosť o nechty - udržiavanie nechtov na správnej dĺžke a tvarovaní im pomôže zabrániť zničených nechtom.

  2. Používanie hydratačných krémov alebo olejov - pravidelné ošetrovanie nechtov hydratačnými krémami alebo olejmi posilní ich štruktúru a zlepší ich vzhľad.

  3. Nosenie rukavíc pri kontaktu s agresívnymi chemikáliami - chráňte svoje nechty pred poškodením nosením rukavíc pri používaní čistiacej chémie alebo iných agresívnych látok.

  4. Stravovanie bohaté na bielkoviny, vitamíny a minerály - zdravá strava bohatá na bielkoviny, vitamíny a minerály, ako napríklad biotín, vitamín A, C a E, železo a zinok, posilní vaše nechty zvnútra.

  5. Používanie nechtovej kúry - nechtové kúry obsahujúce silikón, keratín alebo kolagén môžu tiež pomôcť posilniť vaše nechty a zlepšiť ich kvalitu.

Dodržiavaním týchto jednoduchých tipov a starostlivosti o vaše nechty pravidelne, môžete dosiahnuť rýchle a viditeľné výsledky a mať pekné a zdravé nechty.

Odporúčame: Prečo si doma pestovať pažítku? Zistite, ako na to a aké sú jej účinky!

ako vyživiť nechty Depositphotos

Zabezpečte si rýchly rast nechtov - ako na to?

Zabezpečiť si rýchly rast nechtov môže byť pre niektorých ľudí výzvou, ale s niekoľkými jednoduchými tipmi a trikmi môžete dosiahnuť dlhšie a silnejšie nechty v pomerne krátkom čase. Tu je niekoľko spôsobov, ako na to:

  1. Dodržiavajte vyváženú stravu: Vaša strava má veľký vplyv na rast a zdravie vašich nechtov. Zahrňte do svojho jedálnička potraviny bohaté na biotín, vitamín E, vitamín C a zinok, ktoré podporujú rýchly rast nechtov.

  2. Udržujte svoje nechty dobre ošetrené: Pravidelná starostlivosť a hydratácia nechtov môže pomôcť predchádzať rozpadu a lámavosti nechtov, čo zase podporuje ich rast.

  3. Vyhnite sa agresívnym chemikáliám: Chemikálie obsiahnuté v lakoch na nechty, odličovačoch a iných nechtových produktov môžu poškodiť vaše nechty a spomaliť ich rast. Snažte sa používať prírodné a šetrné produkty.

  4. Dostatok spánku a pitnej vody: Dostatok spánku a hydratácia sú kľúčové pre zdravie vašich nechtov. Uistite sa, že dostávate dostatok spánku a pitnej vody každý deň, aby ste podporili rýchly rast nechtov.

  5. Použite nechtové posilňovače: Existuje veľa nechtových produktov, ktoré môžu pomôcť posilniť vaše nechty a podporiť ich rast. Skúste použiť nechtový posilňovač alebo rastové sérum na nechty pre rýchlejší a zdravší rast.

Sledovaním týchto jednoduchých tipov a trikov a dodržiavaním zdravého životného štýlu môžete dosiahnuť rýchly rast silných a zdravých nechtov. Nezabudnite tiež venovať pozornosť svojim nechtom a pravidelne ich ošetrovať, aby ste zabránili problémom a podporili ich rast.

Krehké nechty - ako ich posilniť?

Krehké nechty môžu byť veľmi frustrujúce a môžu spôsobovať veľa problémov. 

Existuje niekoľko spôsobov, ako ich posilniť a zlepšiť ich pevnosť:

  1. Vyhnite sa častému umývaniu rúk s agresívnymi chemikáliami, ako sú napríklad dezinfekčné gély alebo agresívne čistiace prostriedky.

  2. Používajte rukavice pri čistení domácnosti alebo pri práci v záhrade, aby ste chránili nechty pred poškodením.

  3. Hydratujte nechty pomocou olejov alebo hydratačných krémov. Vlhkosť je kľúčová pre zdravé a pevné nechty.

  4. Zabezpečte si vyváženú stravu bohatú na živiny, ako je biotín, vitamín A, vitamín C a zinok, ktoré sú dôležité pre zdravé nechty.

  5. Používajte posilňovače nechtov, ktoré obsahujú keratín a ďalšie zložky, ktoré posilnia a ochránia vaše nechty.

  6. Nezabúdajte na pravidelnú úpravu nechtov, aby ste predišli lámavosti nechtov.

  7. Ak sa vaše nechty ďalej lámavá, konzultujte s dermatológom alebo odborníkom na nechty, ktorý vám môže odporučiť ďalšie možnosti liečby alebo posilnenia nechtov.

POZOR na lámavosť nechtov

Každý z nás si iste uvedomuje, aká dôležitú úlohu zohrávajú nechty našich rúk a nôh. Preto je dôležité venovať im primeranú pozornosť a starostlivosť.

Jedným z najčastejších problémov, ktorým môžu nechty trpieť, je lámavosť. Príčinou lámavých nechtov môže byť niekoľko faktorov, vrátane nedostatku živín, nesprávnej starostlivosti alebo používaním agresívnych chemikálií na nechty.

  • Aby sme predišli lámavosti nechtov, je dôležité dodržiavať jednoduché tipy a triky. Prvým krokom je správna výživa a hydratácia nechtov. Je dôležité jesť vyváženú stravu bohatú na bielkoviny, vitamíny a minerály, ktoré prispievajú k zdraviu nechtov. Okrem toho je dôležité pravidelne používať hydratačné a posilňujúce prostriedky na nechty.
  • Dôležitá je aj správna starostlivosť o nechty. Nepoužívajte ich ako nástroje na otváranie predmetov alebo na odstraňovanie predmetov. Vždy používajte ochranné rukavice pri práci s agresívnymi chemikáliami a pri dlhodobej kontakte s vodou.

Nezabúdajte, že zdravé a pevné nechty sú nielen dôležité pre vašu samotnú sebareprezentáciu, ale aj pre vaše celkové zdravie a pohodlie. Dajte preto svojim nechtom primeranú pozornosť a oni vám to určite zdvojnásobia krásou a silou.

Prírodné zázraky na pevnejšie a zdravšie nechty

Príroda nám poskytuje mnoho úžasných zdrojov, ktoré môžeme využiť na posilnenie a zdravie našich nechtov. Tu sú niektoré prírodné zázraky, ktoré vám môžu pomôcť mať pevnejšie a zdravšie nechty:

  1. Kokosový olej: Kokosový olej je bohatý na vitamíny a minerály, ktoré posilňujú nechty a zabraňujú ich lámavosti. Stačí nechty namočiť do teplého kokosového oleja na pár minút denne.

  2. Citrónová šťava: Citrónová šťava obsahuje kyselinu citrónovú, ktorá pomáha posilniť nechty a zabraňuje žltnutiu. Stačí nechty potrieť citrónovou šťavou a nechať pôsobiť pár minút pred opláchnutím.

  3. Ricínový olej: Ricínový olej obsahuje esenciálne mastné kyseliny, ktoré posilňujú nechty a podporujú ich rast. Stačí nechty natrieť ricínovým olejom každý deň pred spaním.

  4. Avokádo: Avokádo obsahuje vitamíny A, E a B5, ktoré posilňujú nechty a hydratujú ich. Stačí rozdrvíť avokádo a aplikovať na nechty na 10-15 minút.

  5. Epsomská soľ: Epsomská soľ obsahuje hojivé minerály, ktoré posilňujú nechty a zlepšujú ich vzhľad. Stačí nechty namočiť v teplej vode s Epsomskou soľou na pár minút denne.

Vyskúšajte tieto prírodné zázraky a uvidíte rozdiel vo svojich nechtoch. Vaše nechty budú pevnejšie, zdravšie a krásne!

Neprehliadnite: Marhuľový olej a jeho účinky: Vďaka čomu si ho určite zamilujete?

starostlivosť o nechty Depositphotos

Potraviny pre nechty a podporu rastu nechtov

Nechty môžu byť veľmi dôležitým ukazovateľom nášho zdravia a životného štýlu. Zdravé nechty sú pevné, hladké a lesklé, a ich rast môže byť ovplyvnený rôznymi faktormi, vrátane stravy. Niektoré potraviny obsahujú živiny, ktoré môžu pomôcť posilniť nechty a podporiť ich rast. 

Tu je niekoľko potravín, ktoré by ste mali zaradiť do svojej stravy, ak chcete mať zdravé nechty:

  1. Bielkoviny - Bielkoviny sú dôležité pre rast nechtov, pretože obsahujú aminokyseliny, ktoré sú stavebnými blokmi pre nechty. Zdroje bielkovín zahŕňajú mäso, ryby, vajcia, mlieko, sóju a orechy.

  2. Železo - Nedostatok železa môže spôsobiť krehké a lámavé nechty. Zdroje železa zahŕňajú červené mäso, fazuľa, špenát, súčasný chlieb a obilniny.

  3. Zinok - Zinok je dôležitý pre rast zdravých nechtov, pretože pomáha pri tvorbe kolagénu. Zdroje zinku zahŕňajú morské plody, mäso, orechy a semená.

  4. Vitamín E - Vitamín E je silný antioxidant, ktorý môže pomôcť chrániť nechty pred poškodením a podporiť ich rast. Zdroje vitamínu E zahŕňajú orechy, semienka a avokádo.

  5. Biotín - Biotín je vitamín B, ktorý pomáha pri tvorbe keratínu, z ktorého sa skladajú nechty. Zdroje biotínu zahŕňajú pečeň, vajcia, ryby a orechy.

Zaradením týchto potravín do svojej stravy a dodržiavaním zdravého životného štýlu môžete podporiť rast a zdravie svojich nechtov. Nezabudnite tiež dbať na dostatočný príjem vody a vyhýbať sa agresívnym chemickým látkam, ktoré by mohli poškodiť vaše nechty. Vaše nechty vám budú vďačné za starostlivosť, ktorú im preukážete prostredníctvom správnej výživy a ošetrenia.

Rastlinný olejový kúpeľ s olivovým olejom na posilnenie nechtov

Olivový olej je bohatý na vitamíny a antioxidanty, ktoré môžu mať priaznivý vplyv nielen na vašu pokožku, ale aj na vaše nechty. Rastlinný olejový kúpeľ s olivovým olejom môže byť skvelým spôsobom, ako posilniť a zlepšiť stav vašich nechtov.

  • Pripravenie kúpeľa je veľmi jednoduché. Stačí zohriať dostatok olivového oleja v miske alebo nádobe, ktorá je dostatočne veľká na ponorenie vašich rúk. 
  • Potom ponorte svoje nechty do teplého oleja a nechajte ich pôsobiť aspoň 10-15 minút. 
  • Masírujte olej do nechtov a nechtových lôžok, aby sa zlepšila cirkulácia a zlepšil sa vstrebávajúci účinok.

Olivový olej obsahuje esenciálne mastné kyseliny, ako je kyselina olejová, ktoré môžu hlboko preniknúť do nechtov a vyživiť ich zvnútra. Tým sa môžu stať silnejšími, menej lámavými a majú zdravý vzhľad. Okrem toho olej obsahuje aj vitamín E, ktorý je známy svojimi zvlhčujúcimi vlastnosťami a ochranným účinkom.

Opakujte tento kúpeľ raz alebo dvakrát týždenne a uvidíte skutočné zlepšenie stavu vašich nechtov. Buďte trpezliví, ale nebojte sa experimentovať aj s ďalšími typmi rastlinných olejov, ktoré majú podobné účinky. Vaše nechty vám to určite poďakujú!

Vitamíny pre nechty

Vitamíny pre nechty sú dôležité pre ich zdravie a pevnosť. Napriek tomu, že nechty možno často považujeme len za kozmetický prvok, ich stav môže odzrkadľovať aj náš celkový zdravotný stav. Preto je dôležité dopĺňať dostatok vitamínov a minerálov, ktoré podporujú zdravie nechtov.

  • Jedným z najdôležitejších vitamínov pre silné a zdravé nechty je biotín, známy tiež ako vitamín B7 alebo H. Biotín pomáha posilniť nechty, zlepšuje ich štruktúru a podporuje ich rast. 
  • Okrem biotínu môžu byť pre nechty prospešné aj ďalšie vitamíny skupiny B, ako napríklad kyselina pantoténová (vitamín B5), ktorá zvyšuje vlhkosť nechtov a zabraňuje ich lámavosti.
  • Vitamín C je ďalším dôležitým vitamínom pre zdravé nechty. Pomáha posilniť nechty a zlepšuje ich zdravie tým, že podporuje tvorbu kolagénu, esenciálneho proteínu pre pevnosť nechtov. 
  • Okrem toho vitamín C je silný antioxidant, ktorý chráni nechty pred poškodením voľnými radikálmi.

Napriek tomu, že je dôležité dopĺňať tieto vitamíny cez stravu bohatú na ovocie, zeleninu a celozrnné produkty, môžete tiež zvážiť doplnenie v podobe vitamínových doplnkov pre zdravé nechty. Nezabudnite však, že konzultácia s odborníkom je vždy užitočná pre presné stanovenie vašich individuálnych potrieb a prípadných nedostatkov vitamínov. S pravidelným dopĺňaním týchto vitamínov môžete mať nechty pevné, zdravé a krásne.

Odporúčame aj: Čo spôsobuje prekyslenie organizmu? S týmito potravinami opatrne!

ako posilniť nechty Depositphotos

Ako ešte prirodzene posilniť nechty?

Existuje niekoľko spôsobov, ako prirodzene posilniť nechty a zlepšiť ich zdravie:

  1. Dodržiavajte vyváženú stravu - zahrňujúcu potraviny bohaté na biotín, zinok, železo a vitamíny A, C a E. Tieto živiny sú dôležité pre zdravie nechtov a ich posilnenie.

  2. Udržujte si nechty krátke - a pravidelne ich strihajte, aby sa predišlo prasknutiu a lámavosti.

  3. Vyhnite sa agresívnym chemikáliám a nadmernému používaniu nechtového laku - ktoré môžu oslabiť nechty.

  4. Používajte hydratačné oleje alebo krémy - na nechty a nechtovú kožičku, aby sa udržala ich pružnosť a hydratácia.

  5. Masírujte si nechty a nechtovú kožičku - pomocou ricínového oleja alebo kokosového oleja, aby sa zlepšil prirodzený rast nechtov.

  6. Zvážte pravidelnú konzumáciu prírodných doplnkov - ktoré môžu podporiť rast a silu nechtov.

Dodržiavaním týchto jednoduchých tipov môžete prirodzene posilniť svoje nechty a zlepšiť ich celkový zdravotný stav.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE