Karfiol v cestíčku - pripravte si ho podľa TOP receptov a ďalších skvelých rád!

Karfiol je, bohužiaľ, jedna z najviac podceňovaných zelenín predávaných v supermarketoch. A z dobrého dôvodu – ak nie je uvarený správne, skončíte s kašovitou textúrou, ktorá je veľmi nepríjemná na chuť. Dnes sme sa preto rozhodli vám ukázať, ako pripraviť ten najneuveriteľnejší karfiol v cestíčku – hovoríme o extra chrumkavom karfiole, pri ktorom v žiadnom prípade nehrozí žiadna kašovitá chuť!

Tajomstvo, ako dať karfiolu dokonalú textúru, je neprevariť ho. Keď smažíte karfiol v klasickom trojobale alebo v cestíčku, uvarí sa aj karfiol. Takže, ak ho vopred predvaríte, s výsledkom nebudete spokojní. Najdôležitejšie je preto použiť surový karfiol, ktorý bude mať nakoniec skvelú chuť.

Karfiol v cestíčku a jeho príprava

  • Veľmi dôležité je vyprážať ružičky karfiolu na miernom ohni. V opačnom prípade cestíčko rýchlo zhnedne a karfiol sa úplne nepripraví.
  • Je tiež veľmi dôležité nakrájať všetky kúsky karfiolu na kúsky veľkosti sústa. Ak sú príliš veľké, tiež sa úplne neprepečú.
  • Používajte čerstvý karfiol.
  • Môžete však použiť aj tepelne neupravené ružičky mrazeného karfiolu. Len sa uistite, že ste ich úplne rozmrazili. A potom ich úplne vysušte.
  • Keď dokončíte tepelnú prípravu každej dávky karfiolu, vložte ich do predhriatej rúry na najnižší stupeň, aby zostali teplé, keď dovaríte zvyšok karfiolu.

Vyprážaný karfiol v cestíčku

Na prípravu vyprážaného karfiolu v cestíčku si pripravte:

  • 1 karfiol
  • soľ

Ingrediencie na cestíčko:

  • 3 domáce vajcia
  • 200 ml mlieka
  • 130 g hladkej múky
  • soľ

Postup prípravy:

  • Karfiol porozdeľujte alebo pokrájajte na malé až stredne veľké ružičky, ktoré potom poriadne prepláchnite pod tečúcou vodou. Jednotlivé ružičky karfiolu osoľte a pripravte si cestíčko.
  • Cestíčko si vymiešajte z vajec, mlieka, múky a soli tak, aby malo primeranú konzistenciu – ani príliš riedke, ani príliš husté. Ružičky karfiolu namáčajte do cestíčka a vložte do rozpáleného oleja, kde ich vypražte do zlato-hneda zo všetkých strán.
  • Vyprážaný karfiol chutí najlepšie napríklad s varenými zemiakmi a uhorkovým šalátom.

Neprehliadnite: Jahodový koláč, torta, sirup i džem – TOP recepty z jahôd, ktoré vás nesklamú!

Pečený karfiol v cestíčku

Na pečený karfiol v cestíčku si pripravte nasledujúce ingrediencie:

  • 1 karfiol
  • soľ

Ingrediencie na cestíčko:

  • 3 domáce vajíčka
  • 200 ml mlieka
  • 130 g hladkej múky
  • soľ

Postup prípravy:

  • Umytý karfiol rozoberte na ružičky veľkosti jedného sústa, väčšie kusy prekrojte na polovice. Každý kúsok osoľte.
  • Cestíčko si vymiešajte z vajec, mlieka, múky a soli tak, aby malo primeranú konzistenciu – ani príliš riedke, ani príliš husté. Ružičky karfiolu namáčajte do cestíčka
  • Rúru predhrejte na 200 °C a plech si vysteľte papierom na pečenie.
  • Ružičky karfiolu vložte do misy s cestíčkom a dôkladne premiešame, aby boli všetky kúsky rovnomerne obalené. Každý kúsok v rozostupoch uložte na plech. Pečte vo vyhriatej rúre približne 20 minút.
  • Po upečení nechajte vychladnúť a podávajte. Dobrú chuť!

Odporúčame aj: Tvarohové guľky s jahodami - recept ako od babičky!

Tipy na ďalšie recepty z karfiolu:

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE