Husté vlasy bez námahy? Sen, ktorý si môžete veľmi jednoducho splniť

Husté vlasy bez námahy

Vzhľad zohráva v dnešnom svete obrovskú úlohu. Nie sú to však len dokonalé krivky tela a krásna pleť, ale aj husté vlasy, ktoré sa podpisujú pod to, ako vyzeráme a navonok na svoje okolie pôsobíme. Plnší objem predsa dodáva našej tvári väčší výraz a sebavedomie. Ako však tento cieľ dosiahnuť? Ako sa dopracovať k bohatej hrive bez námahy?

Odporúčame:  Aké typy vrások existujú, čo hovoria a ako ich dostať pod kontrolu?

Strava zložená z dôležitých živín

Pokiaľ ide o udržanie si hustejších a zdravších vlasov, rozhodujúca je vyvážená strava. Práve v nej sa môže nachádzať podstatná časť živín, ktoré zdraviu, kráse a hustote porastu na hlave len a len prospievajú a sú najlepšou prirodzenou formou ich podpory.

Za týmto účelom by ste preto mali mať na svojom tanieri potraviny obsahujúce dôležitý vitamín A, vitamíny skupiny B, vitamín C, E, zinok a železo. Pravidelne konzumovaná strava bohatá na tieto živiny môže podporiť rast vašich vlasov. Začlenenie vitamínov a minerálov do vašej stravy bude zároveň pôsobiť ako ten najlepší zahusťovač vlasov a časom aj ako jednoduchý prostriedok na zväčšenie ich objemu.

Pozri aj:  Chráňte svoje vlasy pred chlórom: TOTO sú najlepšie spôsoby ochrany!

Krásne husté vlasy
Depositphotos

Správne umývanie a starostlivosť

Pre podporu hustejších a zdravších vlasov sú rozhodujúce aj správne umývanie vlasov a starostlivosť. A dôvodov je hneď niekoľko.

Šampóny, ktoré sú príliš silné alebo obsahujú drsné chemické zložky, môžu pri častom používaní vlasy vysušiť a zbaviť ich prirodzenej vlhkosti, čo môže spôsobiť, že budú krehké a stratia hrúbku. Zlepšený krvný obeh môže stimulovať vlasové folikuly a rast vlasov. Jemná masáž pokožky hlavy pri umývaní šampónom preto nielen uvoľňuje, ale tiež podporuje takéto prekrvenie.  

Ak je u vás nutné časté umývanie vlasov, pozor by ste si mali dať aj na horúcu vodu, ktorá by mohla zdrsniť kutikulu (vrstvu pokožky) a spôsobiť tak vysušenie vlasov. Rovnako sa treba vyhýbať aj ich nadmernému sušeniu horúcim vzduchom, ktoré môže mať na ne podobné negatívne účinky ako horúca voda. Vlažná voda a prirodzené sušenie im naopak dodá prirodzenú vlhkosť a udrží ich zdravé.

Vyskúšajte:  Prečo a ako používať ocot na vlasy? Vyrob si domáci malinový či žihľavový ocot

Starostlivosť o vlasy
Depositphotos

Pokúste sa znížiť stres

Veľmi často ide o stav, ktorý zvyšuje produkciu hormónu kortizol, ktorý môže narušiť normálny cyklus rastu vlasov a spôsobiť ich vypadávanie. Vplyvom nepríjemného a dlhodobého stresu môže  u mužov a v niektorých prípadoch aj u žien dôjsť k zvýšeniu hladín dihydrotestosterónu (DHT), hormónu, ktorý je spojený s vypadávaním vlasov.

Špeciálne Saw Palmetto je v tomto smere účinné riešenie, ktoré dokáže udržiavať hladinu testosterónu v rovnováhe a zabraňuje miniaturizácii vlasových folikulov, čím zamedzuje nechcenej strate vlasov.

Chronický stres však môže vyvolať v tele aj zápal, ovplyvniť zdravie vlasových folikulov a prispieť k nadmernému rednutiu a ubúdaniu vlasov. Pod vplyvom tohto stavu sa tiež zhoršuje spomínané prekrvenie pokožky, čo znižuje prísun živín k vlasovým folikulom a podporuje ich oslabenie.

Získanie hustejšieho porastu na hlave je teda postupný proces, ktorý si vyžaduje oddanosť a správne návyky starostlivosti. Nie je to ale nič náročné, čo by ste nezvládli. Trpezlivosť je kľúčová, pretože rast vlasov je vždy individuálny proces a môže sa od človeka k človeku líšiť. 

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE