Chráňte svoje vlasy pred chlórom: TOTO sú najlepšie spôsoby ochrany!

ako ochrániť vlasy pred chlórom

Chlór, ktorý sa nachádza v bazénoch a vo vode na kúpanie, môže mať negatívny vplyv na vlasy počas letných mesiacov. Jeho chemické zloženie môže oslabiť vaše vlasy, čo môže viesť k lámavosti a krehkosti vlasov. Okrem toho môže chlór odlíšiť prírodné oleje a látky z vlasov, ktoré ich chránia pred poškodením a vysušovaním.

Aby ste minimalizovali škodlivý vplyv chlóru na vaše vlasy, a či už máte blond vlasy, jemné vlasy, kučeravé vlasy či farbené vlasy, odporúča sa:

  • Po návšteve bazéna alebo po kontakte s chlórovanou vodou si vlasy opláchnite čistou vodou. Tým sa odstránia zvyšky chlóru z vlasov a minimalizuje sa jeho negatívny vplyv.
  • Používajte hydratačné a výživné produkty na vlasy. Pri používaní šampónov, kondicionérov a olejov s hydratačnými a obnovujúcimi vlastnosťami môžete chrániť vlasy pred vysušovaním a lámavosťou.
  • Používajte kvalitný ochranný sprej pred vystavením slnku. Tento produkt môže chrániť vlasy pred škodlivými účinkami slnečného žiarenia a chlóru, čím sa minimalizuje poškodenie vlasov.

Vzhľadom na škodlivé účinky chlóru na vlasy je dôležité venovať im osobitnú pozornosť počas letných mesiacov a dodržiavať uvedené tipy na minimalizáciu jeho negatívneho vplyvu.

Vlasy namáhané slnkom a ochrana vlasov v lete

Vlasy sú často vystavené škodlivému pôsobeniu slnečného žiarenia, čo môže spôsobiť ich oslabenie, suchosť a lámavosť. Je preto dôležité chrániť svoje vlasy v lete pred slnkom a minimalizovať negatívne účinky.

Existuje niekoľko spôsobov, ako chrániť vlasy pred slnečným žiarením a udržať ich zdravé aj počas horúcich letných dní. 

  • Jedným zo spôsobov je používanie vlasových produktov s ochranným faktorom, ktoré pomôžu chrániť vlasy pred UV žiarením. 
  • Je tiež dôležité nosiť klobúk alebo šatku, ktoré ochránia vlasy pred priamym slnečným žiarením.
  • Okrem toho je dôležité starostlivo vyberať šampóny a kondicionéry, ktoré obsahujú hydratačné a výživné látky, aby sme vlasy udržali vlhké a zdravé. 
  • Denná hydratácia a starostlivosť o vlasy je kľúčom k tomu, aby sme ochránili vlasy pred negatívnymi účinkami slnka.

Vzhľadom k tomu, že slnečné žiarenie môže poškodiť aj farbené vlasy, je tiež dôležité používať produkty s ochranným faktorom a pigmentujúcimi látkami, ktoré pomôžu udržiavať farbu vlasov aj počas letných mesiacov.

V neposlednom rade je dôležité starostlivo zachádzať s vlasmi po kúpaní v mori či bazéne, pretože soľ a chlór môžu vlasy ešte viac poškodiť. Je preto dôležité opláchnuť vlasy čistou vodou a použiť špeciálne vlasové produkty na ošetrenie po slanej alebo chlórovanej vode.

Celkovo je dôležité mať na pamäti, že starostlivosť o vlasy v lete je veľmi dôležitá pre udržanie ich zdravia a krásy. S pravidelnou hydratáciou, ochranou pred slnkom a používaním vhodných vlasových produktov môžeme zabrániť poškodeniu vlasov a udržať ich v dokonalej kondícii aj v letných mesiacoch.

Odporúčame: Šťavnaté plody, ktoré ozdravia naše telo: Aké sú účinky fíg?

ochrana vlasov v lete
Depositphotos

TOTO treba robiť pre dokonalú starostlivosť o vlasy v lete

V lete je dôležité venovať špeciálnu starostlivosť vlasom, pretože slnko, teplo a vlhkosť môžu poškodiť ich štruktúru a spôsobiť suchosť či lámavosť. Tu sú tipy, ako sa postarať o dokonalú starostlivosť o vlasy v lete:

  1. Chráňte sa pred slnkom: Vysoké teploty a slnečné lúče môžu spôsobiť poškodenie vlasov. Použie ochranný sprej na vlasy s UV filtrami alebo ochrannú čiapku alebo šatku, aby ste ochránili svoje vlasy pred slnečným žiarením.

  2. Hydratujte svoje vlasy: V lete je dôležité hydratovať vlasy, pretože slnečné lúče a morská voda ich môžu vysušiť. Použite hydratačný šampón a kondicionér a pravidelne aplikujte hydratačné masky.

  3. Použite termoochranný prípravok: Ak používate žehličku alebo fén na úpravu vlasov, nezabudnite použiť termoochranný prípravok, ktorý ochráni vlasy pred teplom a poškodením.

  4. Pravidelne strihajte vlasy: V lete sa vlasy rýchlejšie lámu, preto pravidelné strihanie končekov je dôležité pre udržanie zdravých vlasov.

  5. Vydržte s farbením: Ak si farbíte vlasy, v lete farba môže rýchlejšie vyblednúť. Aplikujte farbu s ochrannými prípravkami a chráňte svoje vlasy pred slnkom.

Takže nezabudnite na tieto kroky a užite si krásne a zdravé vlasy aj počas leta!

Mokré vlasy a chlór - prečo dbať na dôležitosť ochrany vlasov?

V lete je obľúbenou aktivitou mnohých ľudí pobyt v bazéne. Avšak mnohí si neuvedomujú, aký škodlivý vplyv má chlór na naše vlasy, najmä keď sú mokré. Chlór je silná chemikália, ktorá sa používa na dezinfekciu bazénovej vody a môže mať negatívny vplyv na naše vlasy, ak sa nespomenie na ich ochranu.

  • Kedykoľvek sa naše vlasy namočia do vody obsahujúcej chlór, dochádza k odstráneniu prírodných olejov z vlasov, čo spôsobuje, že sa stávajú suché, krehké a náchylnejšie na poškodenie. 
  • Okrem toho chlór môže spôsobiť aj zmeny vo farbe vlasov, najmä u tých, ktorí majú farbené vlasy.

Preto je dôležité pri návšteve bazéna chrániť svoje vlasy pred škodlivými účinkami chlóru. Po kúpaní si ihneď umyte vlasy teplou vodou a použite šampón určený na odstránenie zvyškov chlóru.

Mokré vlasy a chlór môžu spôsobiť veľké poškodenie vlasov, preto je dôležité dbať na ich ochranu, aby sme mohli mať zdravé a krásne vlasy aj po letnej sezóne.

Neprehliadnite: Trápia vás prebdené noci? Zistite, aké sú príčiny nespavosti!

ochrana vlasov pred chlórom
Depositphotos

Ako pred chlórom ochrániť vlasy?

Aby sme ochránili vlasy pred škodlivými účinkami chlóru, môžeme vyskúšať tieto tri osvedčené tipy:

  1. Pred plávaním v bazéne si vlasy umyte vlažnou vodou a nanesiete kondicionér alebo olej na vlasy. Tým vytvoríte ochrannú bariéru, ktorá zabráni absorbovaniu chlóru.

  2. Po plávaní si ihneď umyte vlasy šampónom určeným na odstránenie chlóru a nečistôt. Tak sa zbavíte zvyškového chlóru a ochránite vlasy pred jeho škodlivými účinkami.

  3. Pravidelne používajte hydratačné a vyživujúce produkty na vlasy, aby ste im poskytli dostatočné živiny a ochranu pred vysušením a poškodením spôsobeným chlórom.

Dodržiavanie týchto jednoduchých tipov vám pomôže udržať vaše vlasy zdravé a chránené pred vplyvmi chlóru.

Aká je správna ochrana vlasov pred chlórom a uv žiarením?

Správna ochrana vlasov pred chlórom a UV žiarením je veľmi dôležitá, najmä počas letných mesiacov, keď je vystavenie vlasov týmto škodlivým vplyvom častejšie. Chlór z bazénov a UV žiarenie zo slnečného žiarenia môžu poškodiť vlasovú štruktúru a spôsobiť vyblednutie farby, suchosť, lámavosť a stratu lesku vlasov.

Ako správne chrániť vlasy pred chlórom a UV žiarením? Tu je niekoľko tipov:

  1. Pred vstupom do bazéna si vlasovými prípravkami ošetrite vlasy - pomocou kondicionérov alebo olejov na vlasy vytvorte ochrannú vrstvu, ktorá zabráni vstupu chlóru do vlasových vlasov.

  2. Po každom kontakte s chlórom si vlasy umyte - pri umývaní používajte šampóny a kondicionéry, ktoré sú špeciálne určené na odstránenie chlóru z vlasov.

  3. Používajte ochranné prostriedky s UV filtrom - na chránenie vlasov pred poškodením UV žiarením používajte špeciálne ochranné spreje alebo oleje s UV filtrom.

  4. Noste klobúk alebo šatku - počas dlhých pobytov na slnku chráňte vlasy pred priamym slnečným žiarením nosením klobúka alebo šatky.

Chlórová voda a vlasy - dôležité je opláchnutie vlasov čistou vodou

Chlórová voda je bežným spôsobom dezinfekcie bazénov a iných vodných zdrojov, avšak môže mať negatívny vplyv na naše vlasy. Chlór môže vysušiť vlasy a pokožku hlavy, čo môže viesť k ich poškodeniu a k štiepeniu končekov.

Preto je dôležité po každom kontakte s chlórovou vodou dôkladne vymyť vlasy čistou vodou. Ideálne je použiť šampón a kondicionér, ktorý je určený na ošetrenie vlasov po vystavení sa chlórovej vode. Takto sa zbavíte zvyškov chlóru a ochránite vaše vlasy pred jeho škodlivými účinkami.

Okrem toho je tiež dobré nosiť kúpaciu čiapku, aby ste minimalizovali kontakt vlasov s chlórovou vodou. Po kúpaní si môžete vlasy ošetriť prírodnými olejmi alebo maskami, ktoré tiež prispievajú k obnove ich hydratácie a zdravia.

Ak dodržíte tieto jednoduché kroky, môžete minimalizovať škodu, ktorú chlórová voda spôsobuje vašim vlasom a udržať ich zdravé a pekné.

Ochranný sprej - prvá pomoc pre poškodené vlasy od chlóru

Kúpanie sa v bazéne môže byť osviežujúcim zážitkom, ale chlór, ktorý sa používa na čistenie vody, môže vašim vlasom spôsobiť vážne poškodenie. Chlór vysušuje vlasy a môže spôsobiť, že sa stanú krehkými, matnými a bez života. Ak sa ocitnete v takejto situácii, je dôležité okamžite konať a poskytnúť vašim vlasom prvú pomoc v podobe ochranného spreja.

  • Ochranný sprej pre poškodené vlasy obsahuje zložky, ktoré pomáhajú obnoviť hydratáciu a živiny vo vašich vlasoch. Tieto spreje poskytujú ochranu pred ďalším poškodením a pomáhajú zlepšiť vzhľad vašich vlasov.
  • Pri aplikácii ochranného spreja postupujte podľa pokynov na obale. Spravidla sa sprej aplikuje na vlhké vlasy a následne sa nechá zaschnúť. Niektoré spreje sa môžu použiť aj na suché vlasy, aby ste získali okamžitú úľavu.
  • Okrem ochranného spreja je dôležité tiež venovať pozornosť starostlivosti o vaše vlasy po každom kúpaní sa v bazéne. Dôkladne si vlasy umyte šampónom a kondicionérom určeným pre poškodené vlasy. Následne môžete použiť hydratačný olej alebo masku na vlasy, ktoré pomôžu obnoviť živiny a vlhkosť vo vašich vlasoch.

Ak máte citlivé vlasy alebo trpíte na alergiu na niektoré zložky, odporúča sa pred použitím ochranného spreja konzultovať s dermatológom alebo kaderníkom.

Uchovajte ochranný sprej vždy pri sebe a nezabudnite ho použiť každý krát po kúpaní sa v bazéne. Vaše vlasy vám za to budú vďačné a budete mať krásne a zdravé vlasy aj po dlhšiu dobu.

Odporúčame aj: TOP recepty na zeleninové hranolčeky: Skúsite mrkvové či zelerové?

farbené vlasy a chlór
Depositphotos


Farbené vlasy a chlór

Farbené vlasy môžu byť krásnou príležitosťou na výrazný a originálny vzhľad. Avšak treba si uvedomiť, že farbivá používané na farbenie vlasov môžu byť citlivé na vonkajšie vplyvy, ako je napríklad chlór v bazénoch.

Chlór je bežne používaný dezinfekčný prostriedok v bazénoch na udržiavanie vody čistou a bez baktérií. Avšak jeho účinky na farbené vlasy môžu byť nepriaznivé. Chlór môže spôsobiť zmeny vo farbe vlasov, ako je vyblednutie alebo zmena odtieňa. Okrem toho chlór môže vysušiť vlasy a spôsobiť ich krehkosť a poškodenie.

  • Preto je dôležité mať na pamäti niekoľko tipov, ako chrániť farbené vlasy pred účinkami chlóru. Predtým ako sa vydáte do bazéna, môžete si napríklad namočiť vlasy v čistej vode alebo aplikovať ochranný prostriedok na vlasy obsahujúci UV filtroschránite vlasové farby pred slnečnými lúčmi, ale aj pred chlórom.
  • Po plávaní v bazéne si dôkladne umyte vlasy, aby ste odstránili všetky zvyšky chlóru a použite hydratačný kondicionér na obnovenie vlhkosti a lesku vlasov.

S pravidelnou starostlivosťou a opatreniami na ochranu vlasy pred vplyvom chlóru môžete udržať svoje farbené vlasy pekné a zdravé.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE