Detské topánky Wellington - Ako si vybrať pekný a bezpečný model?

Detské topánky Wellington

O pár dní sa končí leto a začne sa obdobie jesenných dažďov a premenlivého počasia. Rodičia neposedných detí majú v daždivom počasí jedinú starosť – zabrániť, aby topánky nezbedníka neboli neustále premočené. Všetky starosti vyriešite tak, že vyberiete dieťaťu kvalitné topánky Wellington. Gumáky detské nesmú v kolekcii vašich topánok chýbať a my vám poradíme, ako vybrať pekný i bezpečný model. 

Zaujme vás: Objavte liečivé účinky mora: prírodná terapia pre telo i dušu

V pekných detských gumákoch sa lepšie chodí

Začneme trochu netradične, a to dizajnom detských gumákov. Deti si topánky obujú s väčšou radosťou, keď bude ich vzhľad okrášlený rozprávkovými motívmi. Nazreli sme do kolekcií internetového obchodu CCC a zaujali nás rozkošne detské gumáky pre chlapcov i dievčatá. Okrem klasickej matnej farby si môžete vybrať trblietavé odtiene v kombinácii s motívmi ako Peppa Pig, Spiderman, Frozen alebo Paw Patrol. Pre väčšie deti pripravil obchod CCC kolekcie v kamenných predajniach i na internete v pestrých farebných kombináciách alebo v jednofarebných verziách. Istotou je, že z predajne CCC bez minimálne jedného páru topánok neodídete. Čo okrem dizajnu pri výbere Wellington obuvi zaváži?

Gumáky detské nemusia byť len z gumy

Keď sa povie Wellington obuv, skoro všetci si predstavia gumové topánky. Je pravda, že guma je klasická voľba pre topánky Wellington. Je odolná, nepremokavá a ľahko sa čistí. Hľadajte gumu, ktorá je dostatočne hrubá, aby poskytovala ochranu, ale zároveň dostatočne pružná, aby umožňovala pohyb.

Ak hľadáte inú alternatívu ku gume, môžete kúpiť gumáky detské vyrobené zo syntetických materiálov. Sú rovnako odolné ako guma a veľmi pružné, čo zaručí, že váš drobec môže vymýšľať celý deň bez toho, aby ho začali bolieť nohy. Našim tipom sú detské gumáky so zateplením, ktoré využijete aj počas teplejšej zimy. Neodporúčame kupovať gumáky od pochybných predajcov, pretože guma týchto topánok môže obsahovať nebezpečné ftaláty.

Odporúčame:  Chcete sa zbaviť bolesti hlavy z klimatizácie? Máme riešenie!

Strihy a podrážka detských gumákov

Veľa rodičov robí chybu v tom, že skúša Wellingtonky na letnú ponožku. Na skúšanie si so sebou zoberte hrubšie ponožky, ktoré bude dieťa nosiť na jeseň a v zime. Pri skúšaní overte, či v topánkach zostal priestor pre pohyb prstov približne 1 cm. Preverte tiež možnosť voľného pohybu celého chodidla. Príliš úzke topánky začnú dieťa tlačiť. Rovnako dôležitá je výška gumákov. Do blata a vody vyberte obuv s vyšším strihom. Niektoré topánky Wellington majú v leme šnúrky na utiahnutie. Voda sa tak nedostane do obuvi ani pri silnom daždi.

Keďže sú gumáky určené do jesenného počasia, musí byť ich podrážka protišmyková. Na mokrom lístí je riziko pošmyknutia vysoké. Väčšiu trakciu majú detské gumáky s hlbokými drážkami. Hlboký vzor je dobre priľnavý aj na blate. Pre deti nie sú vhodné úplne rovné podrážky, dajte prednosť topánkam s mierne vyvýšenou pätovou časťou. Nechajte dieťa, aby sa v topánkach poprechádzalo po predajni. Týmto spôsobom si overíte flexibilitu podrážky. Niekoľkokrát topánky dieťaťu obujte a vyzujte. Vďaka skúške sa uistíte, že sa dieťa bude vedieť obuť aj samé.

Tipy na záver: Na jeseň sa rýchlo stmieva a niektoré dni sú celé sychravé. Reflexné prvky na topánkach zvýšia bezpečnosť počas prechádzania cez cestu. Do gumákov môžete dokúpiť vložky. Vložky sa jednoducho udržiavajú a sú pohodlné. Hrubšie vložky vytvoria dodatočnú izolačnú vrstvu obuvi.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE