Recept na zapečené plnené papriky: Túto pochúťku ocení celá rodina!

Niekedy je skutočne ťažké vymyslieť, čo uvariť. Výhodu majú v tomto smere najmä tí, ktorí sa neobávajú skúšať stále nové recepty a objavovať tak zároveň nové chute. Áno, jedlo má hlavne úlohu dodať nášmu telu živiny, no komu by sa chcelo konzumovať dookola stále tie isté pokrmy? I tie najchutnejšie sa časom zunujú. Veľmi vďačné sú však recepty na plnenú a zapečenú zeleninu. Plniť sa dajú rôzne druhy zeleniny, navyše je možné plnku obmieňať, a tak pripraviť vždy inú pochúťku. Skvelá je zapekaná cuketa či plnené paradajky. Rovnako to ide s baklažánom a zabudnúť nemôžeme ani na plnené zapekané šampiňóny

Naplniť sa tiež dajú veľké farebné papriky. Ich vnútro ponúka veľký priestor na rozličné plnky, či už vegetariánske, alebo aj s mletým mäsom. My si dnes pripravíme papriky plnené kuskusom a cuketou. Ak kuskus nezvyknete v kuchyni používať, rozhodne to napravte. Je totiž plný vitamínov aj minerálov, má priaznivý vplyv na trávenie aj hladinu cholesterolu a v jedálničku je vítaný aj pri chudnutí. Dokáže poskytnúť potrebné zasýtenie, takže sa nemusíte obávať, že po tomto bezmäsitom pokrme vás za pár chvíľ dostihne hlad. Pečené papriky plnené kuskusom, cuketou a sušenými paradajkami si obľúbi každý. Ako ich pripraviť?

Skúste aj: TOP recepty s ovsenými vločkami: Ako ich pripraviť zdravo a chutne?

papriky plnené kuskusom

Zdroj: Shutterstock®

Budeme potrebovať:

  • 4 veľké farebné papriky
  • 1 stredne veľkú cuketu
  • 1 cibuľu
  • 2 – 3 strúčiky cesnaku
  • 1/2 hrnčeka kuskusu
  • 50 g sušených paradajok
  • 100 g mozzarelly 
  • 100 g syru feta
  • 100 ml zeleninového vývaru
  • soľ a korenie
  • olivový olej

Postup prípravy:

  • Ako prvé zalejeme kuskus v miske vývarom a necháme ho napučať a zmäknúť.
  • Na olivovom oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Postupne pridáme pretlačené strúčiky cesnaku, na menšie kúsky nakrájanú cuketu aj sušené paradajky.
  • Zmes podusíme a pridáme kuskus aj na kocky nakrájanú fetu. Dôkladne premiešame, ochutíme soľou, korením, prípadne obľúbenými bylinkami. 
  • Zmesou naplníme farebné papriky. Použiť možno žlté, červené, oranžové aj tmavozelené. Papriky buď zrežeme pozdĺžne, alebo im odrežeme len vrch a vyčistíme vnútro.
  • Naplnené papriky ešte posypeme nastrúhanou mozzarellou a poukladáme na plech. Trochu podlejeme (prípadne plech vopred zľahka potrieme olejom) a dáme piecť pri teplote 180 °C na asi 20 až 30 minút. 
  • Podávame ešte teplé, buď samotné, alebo podľa chuti s čerstvým šalátom, chrumkavým celozrnným pečivom, pečenými zemiakmi, grilovaným mäsom a podobne. Dobrú chuť. 
1 komentár
Jana Komadová

Jana Komadová

04.04.2021 19:32

Poznám recept a robievam

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE