TOP recept na muffiny v zdravšej verzii – s jahodami a tvarohom

Čo máte na lete najradšej? Mnohí by možno povedali práve teplé počasie a možnosť tráviť čas pri vode. Dozaista sa nájde aj nemalé množstvo fanúšikov grilovačiek a posedení vonku s priateľmi dlho do večera. Na lete je však bezpochyby úžasné aj jedlo. Zrazu je všade navôkol dostatok čerstvého ovocia a zeleniny. Kto by nemiloval melóny či kukuricu? Leto je však typické aj sezónou bobuľového ovocia. 

Rôznorodé bobule by sme pritom mali bezpodmienečne zahrnúť do svojho jedálnička, pretože patria k tým najzdravším ovocným druhom. Sú nabité vitamínmi aj antioxidantmi, ktoré chránia naše telo pred voľnými radikálmi. Čučoriedky, maliny, jahody, moruše, ríbezle, černice a mnohé ďalšie by sa v našej strave mali objavovať pravidelne. 

Vychutnať si ich pritom môžete nielen samostatne, ale aj v chutných receptoch. Čo tak si zamaškrtiť na muffinoch v zdravšej verzii? Prinášame recept na fantastické jahodovo-tvarohové muffiny plné živín. Hor sa do pečenia!

jahodové muffiny

Zdroj: Shutterstock®

Na jahodovo-tvarohové muffiny budeme potrebovať:

  • hrsť čerstvých jahôd
  • 270 g celozrnnej špaldovej múky
  • 2 vajcia
  • 60 g medu
  • 1 prášok do pečiva
  • štipku soli
  • 250 g hladkého tvarohu
  • 30 ml ovseného mlieka (alebo iného)
  • 90 g masla
  • šťavu z 1/2 citróna

Postup prípravy jahodovo-tvarohových muffinov:

  • V miske si najskôr zmiešame všetky suché suroviny, čiže múku, štipku soli a prášok do pečiva. V prípade, že miesto medu použijeme trstinový či kokosový cukor, tak primiešame aj ten.
  • V druhej miske si zmiešame tekuté suroviny, a to rozpustené maslo, mlieko, tvaroh, med, vajcia a šťavu z citróna. 
  • Obe zmesi spolu dôkladne vymiešame, použiť môžeme aj mixér, ktorým dosiahneme hladkú konzistenciu cesta.
  • Pripraveným cestom plníme silikónové alebo papierové košíky na muffiny asi do polovice. Následne na cesto poukladáme na menšie kúsky nakrájané jahody, ktoré zakryjeme ešte trochou cesta.
  • Muffiny pečieme pri teplote 200 °C približne 20 minút. Po ochladnutí môžeme podávať. Dobrú chuť!

TIP: Recept si neváhajte upraviť podľa vlastných chutí a preferencií. Do cesta môžete pridať napríklad kúsky horkej čokolády či nasekané mandle, vlašské orechy alebo iné zdravé oriešky. 

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE