Zdravé kokosové tyčinky podľa Miriam Kalisovej – tie musíš ochutnať!

zdravé kokosové tyčinky

Kombinácia kokosu a čokolády je jednoducho nesmrteľná. Spojenie jemnej sladkosti kokosu s intenzívnou chuťou čokolády vytvára dokonalú harmóniu, ktorá poteší malých aj veľkých maškrtníkov. Takéto dezerty sú nielen chutné, ale dokážu byť aj zdravšie, ak si ich pripravíme doma z kvalitných surovín bez zbytočných prísad a cukru navyše.

Reklama

O tom vie svoje aj moderátorka Miriam Kalisová, ktorá sa rada delí so svojimi fanúšikmi na Instagrame o tipy z kuchyne. Tentoraz priniesla recept na zdravé kokosové tyčinky, ktoré si zvládnete pripraviť rýchlo, jednoducho a s minimom ingrediencií. Ak patríte medzi milovníkov kokosu, tento recept by ste rozhodne mali vyskúšať.

Zdravé kokosové tyčinky podľa Miriam Kalisovej

Moderátorka Miriam Kalisová sa na svojom Instagrame podelila o ďalší zaujímavý recept, tentoraz na zdravé kokosové tyčinky. Ich príprava je rýchla, nenáročná a výsledok poteší všetkých, ktorí majú radi kokosové maškrty

Ak patríte medzi fanúšikov týchto sladkostí, určite sa oplatí vyskúšať tento domáci variant – bez zbytočného cukru a s príjemnou kombináciou kokosu, čokolády a mandľovej pasty.

Suroviny na kokosové tyčinky 

1. časť:

  • 100 g strúhaného kokosu
  • 180-200 g kokosovo-mandľovej pasty (alebo sladené mandľové maslo)

2. časť:

  • 50 g kokosu
  • 100 ml vriacej vody

+ čokoláda a 1 čl ghee masla

Postup prípravy kokosových tyčiniek

Najskôr si pripravíme kokosovú zmes. Zmiešame strúhaný kokos s kokosovo-mandľovou pastou, ktorá je už osladená, takže ďalší cukor netreba. V druhej miske zalejeme menšie množstvo kokosu vriacou vodou, necháme ho vsiaknuť a pridáme k prvej zmesi. Všetko dobre premiešame a začneme tvarovať guľôčky alebo tyčinky.

Pripravené kúsky uložíme na plech a dáme ich na asi 20 minút do mrazničky. Zatiaľ si pripravíme čokoládu – môžeme do nej pridať aj trochu ghee masla, aby bola jemnejšia a lepšie sa s ňou pracovalo. Keď je čokoláda hotová, vyberieme tyčinky z mrazničky a postupne ich v nej namáčame.

Reklama

Hotové kúsky uložíme na mriežku, necháme odkvapkať prebytočnú čokoládu a vložíme ich ešte na chvíľu späť do mrazničky. Zvyšnou čokoládou ozdobíme tyčinky, napríklad pomocou lyžičky alebo zdobiaceho vrecka. Nakoniec ich presunieme do chladničky, kde stuhnú a sú pripravené na ochutnávanie.

recept na kokosové tyčinky
instagram.com/miriam.kalisova

Tipy na obmenu receptu

  • Oriešková verzia – do kokosovej zmesi primiešame nasekané mandle, lieskovce alebo pistácie. Tyčinky budú chrumkavejšie a získajú výraznejšiu chuť.

  • Ovocný dotyk – pridáme nadrobno nakrájané sušené brusnice, višne alebo marhule. Sladko-kyslá kombinácia krásne osvieži kokos aj čokoládu.

  • Exotická príchuť – časť vody pri príprave kokosu nahradíme kokosovým mliekom alebo pridáme štipku vanilky či kardamómu. Výsledok bude voňavý a netradičný.

  • Biela alebo rubínová čokoláda – namiesto klasickej horkej použijeme bielu alebo ružovú čokoládu. Tyčinky budú pôsobiť jemnejšie a originálne aj na pohľad.

  • Proteínová variácia – do kokosovej zmesi zamiešame lyžicu vanilkového alebo kokosového proteínového prášku. Tyčinky sa tak stanú aj rýchlym fitness snackom.

  • Dekoratívne posýpky – na čerstvo namočené tyčinky nasypeme lyofilizované ovocie, kokosové chipsy alebo orieškový prach. Dodajú krásny vzhľad a nové chute.

Reklama

Sladkosť, ktorá poteší aj zasýti

Kokosové tyčinky podľa Miriam Kalisovej sú krásnym príkladom toho, že aj sladké recepty môžu byť pripravené zdravšie a stále chutiť výborne. Navyše ich výroba nezaberie veľa času a zvládnete ju bez špeciálnych pomôcok. 

Ak vás teda prepadne chuť na niečo sladké, no nechcete siahať po kupovaných maškrtách, tento recept je ideálnym riešením. Stačí pár surovín, kúsok trpezlivosti a výsledkom budú tyčinky, ktoré si obľúbi celá rodina.

Zdroj úvodnej fotky: instagram.com/miriam.kalisova

0 komentárov

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE