Premýšľate, čo pripraviť na obed? Niekedy je najlepšou voľbou rokmi overená klasika, ktorá je jednoduchá na prípravu a vždy poteší celú rodinu. Často siahame po rôznych špecialitách s netradičnými ingredienciami, ktoré spestria náš jedálniček. Avšak občas padne vhod aj tradičný recept, ktorý je známy svojou chuťou a výdatnosťou. Jedným z týchto obľúbených receptov je plnená mäsová roláda, ktorá vďaka svojej variabilite nikdy neomrzí.
Aj tradičný obed je však možné pripraviť zdravšie a obohatiť ho o potrebné živiny. Stačí, ak zvolíte správne ingrediencie a doplníte ho niečím výživným. Medzi takéto ingrediencie patrí aj špenát, ktorý sa dokonale hodí do plnky. Prečo by sme špenát mali zaradiť do jedálnička? Špenát je bohatý na množstvo minerálnych látok, ako sú horčík, draslík, sodík a železo, a obsahuje aj celý rad vitamínov – A, B, C, E a K.
Vďaka tomuto obsahu špenát posilňuje imunitu, podporuje trávenie a pomáha udržiavať zdravý kardiovaskulárny systém. Prečo si ho teda nedopriať v chutnom mäsovom obede, ktorý nás zasýti a dodá telu všetko potrebné? Plnená roláda so špenátom je nielen zdravou, ale aj chutnou voľbou, ktorou potešíte všetkých pri stole.
Odporúčame: Recept na zapečené plnené papriky: Túto pochúťku ocení celá rodina!
Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona PaľovčíkováŠpenátové roláda z mletého mäsa – ingrediencie:
- 500 gramov mletého bravčového mäsa
- 250 gramov mrazeného špenátového pretlaku
- 2 vajcia
- 3 – 4 strúčiky cesnaku
- trochu mlieka
- plnotučná horčica na potretie rolády
- soľ, mleté čierne korenie
Pozri aj: Tip na výživný obed: Čo tak skúsiť paradajky plnené mletým mäsom?
Redakcia KAMzaKRASOU.sk – Simona PaľovčíkováRoláda z bravčového mäsa s vajíčkom – postup prípravy
Mleté mäso je vhodné pripraviť na roládu deň vopred a nechať ho odstáť. Osolíme ho, okoreníme a premiešame s trochou mlieka a roztlačenými strúčikmi cesnaku. Mäsovú zmes poriadne premiešame, vložíme do uzatvárateľnej nádoby a necháme odstáť v chladničke ideálne počas noci. Odstátu zmes rovnomerne rozložíme na pripravený alobal (dbajte na to, aby vrstva mäsa na alobale nebola príliš tenká, pri rolovaní rolády sa môže potrhať).
Na vrstvu mäsa nanesieme špenátový pretlak, ktorý predtým poriadne vyžmýkame a zbavíme zvyšnej vody. Na vrstvu špenátu rozložíme polovice uvarených a očistených vajec. Následne pomocou alobalu mäsovú roládu zrolujeme a poriadne utlačíme. Hotovú roládu ešte potrieme vrstvou plnotučnej horčice a opäť zabalíme do alobalu.
Roládu pečieme na 180 °C približne hodinu. Po hodine odstránime alobal a roládu pečieme ešte 20 – 25 minút dozlata a chrumkava na 200 °C. Roládu podávame so šťuchanými zemiakmi a čerstvou zeleninou.
Odporúčame: Kuracie stehná 10-krát inak – TOP recepty, ktoré stoja za vyskúšanie
Tipy na ďalšie recepty z mletého mäsa:
- Zapekané zemiaky s mletým mäsom
- Chutné recepty z mletej hovädziny
- Bulgur s mletým mäsom a zeleninou
- Baklažánová musaka s mletým hovädzím mäsom
- Klasická fašírka s vajíčkom
- Paradajky plnené mletým mäsom
- Chutné recepty z mletého mäsa
- Fašírky pečené v rúre
Aktualizovaný článok: 02.11.2024