Recept na fit citrónový cheesecake: Doprajte si sladké bez výčitiek!

Kto povedal, že maškrtiť sa nedá aj zdravšie? Stačí sa trochu posnažiť, urobiť pár kompromisov a chutné zdravšie múčniky aj rozličné dezerty sú razom na svete. Ak si ich doprajeme v primeranom množstve, vôbec nemusíme mať výčitky a už vôbec sa nemusíme báť, že by nejako ohrozovali napríklad štíhlu líniu. Rozličné sladké dobroty sa dajú pripraviť z mnohých výživných surovín, a tak môžu byť nakoniec pre nás i prospešné. Ak radi maškrtíte a zároveň by ste si radšej dopriali niečo zdravšie, no stále chutné, neváhajte vyskúšať nasledujúci recept na fit citrónový cheesecake. 

Na jeho korpus sú potrebné ovsené vločky, ktoré sú zdrojom mnohých minerálov a majú priaznivý vplyv na hladinu cholesterolu. V korpuse tiež nájdeme mandľové maslo, ktoré je zdrojom proteínov aj zdravých tukov. S jeho osladením pomôžu datle, ktoré majú okrem iného blahodarný vplyv na spánok. V sviežom kréme nájdeme tvaroh, ktorý radíme medzi dobré zdroje bielkovín. Samozrejme, hlavnú rolu v tomto úžasnom dezerte hrajú citróny. Tie doplnia telu vitamín C, podporujú tak imunitu a okrem toho tiež pomáhajú odkysľovať organizmus. Citrónový cheesecake, na ktorý recept nájdete nižšie, vôbec nie je náročný na prípravu. Vyskúšate ho tiež?

Skúste aj: 3-krát recept na raňajkovú kašu: Začnite deň chutne a zdravo!

citróny

Zdroj: Shutterstock®

Na korpus potrebujeme:

  • 150 g ovsených vločiek
  • 60 g mandľového masla
  • 75 g datlí
  • 40 ml vody
  • kôra z jedného citróna

Na plnku potrebujeme:

  • 100 ml citrónovej šťavy (cca 3 citróny)
  • 300 g hladkého tvarohu
  • 225 g krémového syru
  • 1 vajce
  • 1 vanilkový puding
  • 100 ml mlieka (klasické, rastlinné)
  • podľa chuti zdravšie sladidlo

Skúste aj: TOP zdravé recepty z avokáda: Skúsite polievku či chutné muffiny?

recept na cheesecake

Zdroj: Shutterstock®

Postup prípravy:

  • Ako prvé si deň vopred namočíme datle do vody a uskladníme cez noc do chladničky. 
  • Do mixéra dáme ovsené vločky a rozmixujeme ich. Pridáme k nim mandľové maslo, datle a opäť pomixujeme. Podľa potreby podlejeme vodou z datlí, aby bolo cesto mierne lepkavé a poddajné.
  • Do cesta primiešame aj kôru z chemicky neošetreného citróna a rovnomerne ho rozmiestnime na dno okrúhlej formy s priemerom cca 20 cm. 
  • Do misky dáme tvaroh, krémový syr, vajce, puding, mlieko a šťavu z citrónov a poriadne rozmixujeme ponorným mixérom, aby nám vznikol mierne tekutý krém s jednotnou konzistenciou. 
  • Krém podľa chuti osladíme zdravším sladidlom, napríklad medom, javorovým sirupom alebo stéviou.
  • Hotový krém nalejeme do formy na cesto. Cheesecake dáme piecť približne na 35 minút pri teplote 180 °C.
  • Po ochladnutí a nakrájaní ho môžeme ešte ozdobiť plátkom citróna, citrónovou kôrou či lístkom mäty a podávať. Dobrú chuť!

1 komentár

Jana Komadová

Jana Komadová

14.04.2021 20:10

Mňam hneď by som si ho dala ku káve

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE