TOP recepty z tekvíc: Aké dobroty pripraviť z rôznych druhov tekvíc?

Tekvice sú v našich jedálničkoch viac než vítané, pretože sú veľmi zdravé a plné živín. Navyše je teraz v plnom prúde tekvicová sezóna, čo je skutočne skvelé, pretože rôzne druhy tejto chutnej jesennej zeleniny nájdeme v hojnom množstve v obchodoch a niektorí dokonca i vo vlastných záhradkách. A prečo jesť tekvice? Nášmu telu doplnia mnohé dôležité látky, ako sú napríklad vláknina, kyselina listová a ďalšie vitamíny skupiny B, vitamíny C aj K, draslík, horčík a iné nenahraditeľné minerály a stopové prvky. Tekvice sú tiež bohaté na karotenoidy s antioxidačnými účinkami, ktoré prispievajú k ochrane nášho zraku i pokožky. Sú vhodnou súčasťou jedálnička aj pri chudnutí a čo je najlepšie, dá sa z nich pripraviť obrovské množstvo rozličných chutných pokrmov. 

Vykúzlite z tekvíc niečo lahodné!

Rozličné dobroty možno pripraviť z najrozličnejších druhov tekvíc. Možno vás prekvapí, ak povieme, že tekvice sa ľahko krížia, a preto poznáme celé stovky druhov a odrôd tejto zeleniny. Líšia sa svojím tvarom, farbou a, samozrejme, chuťou. Medzi veľmi obľúbené druhy patrí jednoznačne tekvica Hokkaido, ktorá je charakteristická svojou výraznou oranžovou farbou a hlavne tým, že ju nemusíme šúpať. Maslová tekvica má výraznú chuť s jemnými maslovo-orieškovými tónmi. Muškátová tekvica svojou chuťou pripomína sladké zemiaky. Skvelá je tiež špagetová tekvica, ktorá má oválny tvar a ktorej dužina sa po upečení rozpadne na akési špagetové vlákna. Rôzne druhy tekvíc možno použiť v slaných i sladkých pokrmoch, a to pri príprave polievok, rizota, cestovín, príloh či dokonca koláčov a dezertov. V galérii máme pre vás tipy na štyri skvelé recepty z tekvíc, ktoré sa rozhodne oplatí vyskúšať. 

Galéria - Recepty z tekvice

1 komentár
Anna Kristova

Anna Kristova

20.10.2020 19:43

tekvicovú polievku zbožňujem

Vaše meno:

autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE