Máte chuť na niečo netradičné? Vaše domáce kávovary vám vedia pripraviť tie najmodernejšie kávové nápoje - tu sú nápady

kávovary

Objavte najnovšie kaviarenské trendy tohto roka. Moderné kávovary vám umožňujú si pripraviť trendy kávy aj v pohodlí vášho domova. Pozrite sa na to.

Kaviarne po celom svete neustále inovujú a prinášajú nové zážitky pre milovníkov kávy. Tento rok nie je výnimkou a vedia to aj výrobcovia spotrebičov, pretože postupne kávovary nahradzujú rýchlovarné kanvice a neustále im pribúdajú nové a nové vlastnosti, ktoré umožňujú pripraviť rôzne druhy kávy.

Moderné kuchynské spotrebiče, ako hriankovače či kávovary tak poskytujú komfort, na ktorý sme zatiaľ boli zvyknutí najmä z kaviarne, v pohodlí domova.

Napriek tomu, že najobľúbenejšou a najpopulárnejšou verziou kávy stále zostáva espresso, kaviarenské trendy sa rozširujú a to v mnohých oblastiach.

Tip pre vás: 10 kávových náhrad, ktoré vás v okamihu prebudia a nakopnú!

Kaviarenské trendy pre rok 2024

V tomto roku sa stále viac kaviarní zameriava na ekologickú udržateľnosť a zero waste. Kaviarne sa snažia minimalizovať svoj negatívny vplyv na životné prostredie a využívajú rôzne spôsoby, ako znížiť množstvo odpadu, ktorý produkujú. Napríklad, mnoho kaviarní ponúka nápoje v recyklovateľných papierových pohároch alebo vlastných hrnčekoch, ktoré si môžete priniesť so sebou. Niektoré kaviarne tiež používajú biologicky rozložiteľné slamky a jednorazové príbory a tanieriky z rastlinných materiálov.

Ekologickou verziou je aj príprava kávy v pohodlí domova, vďaka kvalitným kávovarom a dobrej zrnkovej káve viete dosiahnuť prvotriednu kvalitu espressa aj v pohodlí vášho domova a nemusíte za dobrou kávou už nikam cestovať.

Okrem toho, že sa dbá na ekologickú stopu, vznikajú aj nové inovatívne chute a trendy v pití kávy, čo znamená, že sa s kávou viac experimentuje a neustále vznikajú nové a nové receptúry.

Automatický kávovar Delonghi Delonghi

Inovácie v príprave kávy

Mnoho kaviarní sa zameriava na kvalitu kávy a ponúka rôzne druhy kávy z rôznych kútov sveta. Okrem toho, niektoré kaviarne používajú nové technológie na prípravu kávy, ako napríklad kávovary s presným dávkovaním alebo kávovary s vysokým tlakom, ktoré zaručujú vynikajúcu chuť a arómu kávy.

V tomto roku sa tiež objavili nové trendy v príprave kávy, ako napríklad cold brew alebo nitro cold brew. Cold brew je káva, ktorá prípravou v studenej vode získava jemnejšiu chuť a nižšiu horkosť. Nitro cold brew je cold brew, ktorý je nasýtený dusíkom, aby sa zlepšila jeho textúra a chuť.

Pozrite sa s nami na nové populárne kávové nápoje a využívanie iných surovín, ako ste boli zvyknutí, či už sa jedná o rastlinné mlieka či tonic do kávy.

Neprehliadni: Ako využiť zvyšky kávy v záhrade? Vedeli ste o ich účinkoch?

Alternatívne prístupy - rastlinné mlieka

Rastlinné mlieka sú stále populárnejšou alternatívou pre tých, ktorí sa chcú vyhnúť mlieku z kravského mlieka. Najčastejšie používané rastlinné mlieka sú sójové, mandľové, kokosové a ovocné mlieka.

Pri výbere rastlinného mlieka je dôležité zvážiť jeho chuťové vlastnosti a kvalitu. Rastlinné mlieka sú ideálne pre tých, ktorí hľadajú alternatívu pre mlieko z kravského mlieka a chcú si vychutnať kávu s jemnejšou chuťou.

Espresso tonic

Espresso tonic je osviežujúci nápoj, ktorý kombinuje čerstvo pripravené espresso a tonik. Táto jedinečná kombinácia spája horkosť espressa s bublinkovou, horkosladkou chuťou toniku. Nápoj sa zvyčajne podáva v pohári naplnenom ľadom a často je ozdobený plátkom citróna alebo limetky. Espresso tonic je obľúbený najmä v horúcich letných dňoch a poskytuje povzbudzujúci zážitok. Jeho estetický vzhľad a osviežujúca chuť prispievajú k jeho rastúcej popularite.

Pozri aj: Pitie kávy po švédsky: Osvojte si tento spôsob a bude chutiť lepšie!

Nitro Cold Brew

Nitro cold brew je kávový nápoj, ktorý kombinuje cold brew kávu s dusíkom, čím sa dosahuje hladká a krémová textúra. Dusík dodáva káve jemnú penu, podobnú pivu, a výrazne osviežujúcu chuť. Tento nápoj je obľúbený pre svoju prirodzenú sladkosť a jemnú horkosť, ideálny na horúce dni. Podáva sa zvyčajne bez ľadu, aby sa zachovala jeho unikátna textúra

Káva s ovocnou šťavou

Káva s pomarančom je nápoj, ktorý kombinuje čerstvo pripravené espresso alebo silnú kávu s čerstvou pomarančovou šťavou. Tento nápoj je obľúbený pre svoju osviežujúcu chuť, ktorá je ideálna na horúce dni alebo ako neobvyklý spôsob, ako si vychutnať svoju obľúbenú kávu.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE