Zdravý životný štýl s mixérom na smoothie: Ako si udržať vitamíny na dosah ruky

smoothie mixér

Zabezpečiť si príjem vitamínov a minerálov, dôležitých pre udržanie zdravia a vitality, nebolo nikdy také jednoduché ako dnes. Do hry totiž vstúpil stolný mixér na ovocie a zeleninu, ktorý predstavuje skvelý nástroj pre vytvorenie lahodných a osviežujúcich nápojov, bohatých na esenciálne živiny. Vaše jedálničky sa tak stávajú viac výživnejšie, chutnejšie, jednoduchšie na prípravu a predovšetkým zdravšie.

Tip pre vás: Pravidelne beháte a trápite sa s kondíciou? ZAČNITE VIAC ODDYCHOVAŤ

Prečo mať doma smoothie mixér?

Ak patríte medzi ľudí, ktorí sa či už zo zdravotných alebo iných dôvodov rozhodli zaradiť do svojho jedálnička viac ovocia a zeleniny, potom určite oceníte mixovanie. Rýchla a jednoduchá príprava vám za pár minút zaručí hotový nápoj. Stačí ak jednoducho nakrájate ingrediencie, vložíte ich do mixéra a za pár sekúnd si vytvoríte z ovocia a zeleniny sýty pokrm, bohatý na živiny a vlákninu. Obrovskou výhodou tohto domáceho pomocníka je aj flexibilita receptov, tie si môžete namiešať presne podľa vašich potrieb a samozrejme aj preferencií tým, že okrem rôznych druhov ovocia, zeleniny, prípadne bylín, primiešate do nápoja rôzne semienka, orechy, či dokonca rastlinné proteíny.

Neprehliadnite: Trávte čas na záhrade aktívne! Ako na cvičenie využiť záhradný nábytok?

Stolný mixér Nutribullet Nutribullet

Vitamíny na dosah!

Smoothie mixér vám umožní veľmi ľahko získať širokú škálu vitamínov a minerálov, ktorú si môžete vziať kamkoľvek so sebou počas dňa. Tu je niekoľko tipov najpopulárnejších ingrediencií a ich prínosy:

  1. Ovocie predstavuje skvelý zdroj vitamínu C, vitamínu A, draslíka a antioxidantov. Obzvlášť bohaté na tieto živiny sú jahody, banány, citrusové plody a mango. 
  2. Zelenina spolu s listovou zeleninou ako je špenát a kel sú plné vitamínu K, vitamínu A, kyseliny listovej a ďalších dôležitých živín.
  3. Byliny ako sú petržlenová vňať alebo koriander, ktorý má zároveň aj silné detoxikačné účinky, podporia vaše trávenie, a dodajú vášmu smoothie  vitamíny A, C a K, ako aj železo a rôzne antioxidanty, čo z nich robí výborný doplnok do smoothie.

Lahodné smoothie nápoje si môžete osviežiť aj pomocou čerstvo odšťavenej pomarančovej šťavy, tá dodá nápoju chuť exotiky a zároveň ho obohatí o množstvo prospešných vitamínov. K príprave chutných, čerstvo odšťavených štiav použite najlepšie odšťavovače, ktoré minimalizujú straty živín a zároveň zabezpečia vysokú výťažnosť jednotlivých surovín. Spolu so smoothie mixérom tvoria dvojicu, ktorá  obohatí vašu stravu o lahodné nápoje, ktoré dodajú vášmu telu veľké množstvo energie, omladia vašu pokožku a zároveň podporia vaše zdravie.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE