Pravidelne beháte a trápite sa s kondíciou? ZAČNITE VIAC ODDYCHOVAŤ

ALPA regeneračná emulzia

Viete o tom, že vaše svaly nesilnejú, keď beháte, ale keď odpočívate? Pri kvalitnej regenerácii sa tréningom poškodené svaly „opravujú“, obnovujú svoju výkonnosť a posúvajú ju na vyššiu úroveň. Preto je regenerácia dôležitou súčasťou tréningového procesu. Nie nadarmo má každý vrcholový športovec má vo svojom tíme maséra. 

Tip pre vás: Zázračné prírodné tonikum na rast vlasov - účinný recept a tipy pre zdravé vlasy

Regenerácia predstavuje obnovu síl, obnovu normálnych vlastností všetkých buniek nášho tela aj odolnosť organizmu, hlavne pohybového aparátu. Má za úlohu odstrániť únavu a  úspešne sa vysporiadať s novou záťažou. Ukazuje sa totiž, že tréning v čase, keď vo svaloch ešte neprebehol proces regenerácie alebo svaly dokonca stále bolia, nie je efektívny. Už len z tohto dôvodu by mal byť čas na regeneráciu priamo vymedzený vo vašom tréningovom pláne. 

Prečo sa bez regenerácie nezaobídeme? 

Pri každom type športovej záťaže vznikajú veľmi drobné poranenia svalov, šliach, väzív, kostí a chrupaviek, tzv. mikrotraumy. V potréningovom období uvádzajú reparačné mechanizmy tela tieto drobné poranenia do poriadku. Preto pri ďalšej záťaži môže byť telo opäť silnejšie, čo je efekt, ktorý sa tréningom snažíme dosiahnuť. 

Pozri aj:  Prevencia aterosklerózy: Týchto 10 vecí môžete pre svoje zdravie spraviť i vy!

Športová masáž Depositphotos

Jednou z najobľúbenejších foriem regenerácie sú športové masáže a automasáže.

Výhodou je jednoduchá dostupnosť a možnosť využiť ju hneď po výkone. Pri masáži dochádza k uvoľneniu svalov, šliach a k relaxácii nielen fyzickej, ale aj psychickej. Toto spojenie netreba podceňovať , pretože má veľký význam pre regeneráciu celého tela. 

Účinok regeneračnej masáže môžete podporiť správnymi prípravkami. ALPA SPORT STAR masážny gél je prípravok určený pre výraznú úľavu od bolesti svalov a kĺbov po akejkoľvek fyzickej záťaži. Obsahuje množstvo bylinných silíc a extraktov, ktoré majú anestetické a uvoľňujúce účinky. Klinček, levanduľa, tymián, rozmarín, zázvor uľavujú od bolesti namáhaných svalov. Extrakt z nechtíka a arniky pôsobí proti zápalom, prírodný mentol a gáfor napomáhajú prekrveniu. 

Neprehliadnite: Prečo je vaňa taká blahodarná? Pretože regenerácia začína uvoľnením

Masážne emulzie a gély značky ALPA ALPA

Pokiaľ nenavštevujete maséra, s kvalitnými masážnymi produktami dosiahnete uvoľnenie svalov aj automasážou, v pohodlí domova. Sami najlepšie viete, aká intenzita masáže vám najviac vyhovuje.

Veľmi dobrým návykom je aplikovať masáž aj pred samotným športovým výkonom či behom. Pomocou hrejivej emulzie ALPA SPORT STAR pripravíte svaly na záťaž. Unikátna zmes hrejivej látky, gáfru, rozmarínovej silice, extraktu zo zázvora a gaštanu podporuje krvný obeh, prekrvuje pokožku a vyvoláva hrejivý účinok. Masáž prípravkom navodzuje prekrvenie a prehriatie svalového tkaniva a zaisťuje tak prevenciu vzniku svalových kŕčov a možných zranení. 

Po behu či inom športovom výkone výkone naopak potrebujete svoje svaly upokojiť a čo najrýchlejšie naštartovať ich regeneráciu. S tým vám pomôže chladivá emulzia ALPA SPORT STAR – silice z jedle sibírskej a mentol napomáhajú prekrveniu pokožky, uvoľneniu a regenerácii svalov. Táto masážna emulzia obsahuje aj kreatín, ktorý urýchľuje regeneráciu a pomáha zlepšiť fyzickú kondíciu. 

Tréningový proces nie je len o neustálej drine. Tréningový proces je adaptácia na záťaž a skladá sa z fyzickej záťaže a následnej regenerácie. Jedno bez druhého nefunguje. Pokiaľ chcete, aby vaša výkonnosť rástla, nesmiete regeneráciu podceňovať. 

Produkty zakúpite v 101 Drogerie, DM Drogerie, Teta a vo vašej lekáni.

www.alpa.sk

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE