Automatické kávovary vám vyčaria espresso len za minútu, toto sú fakty, ktoré by ste mali o espresse vedieť

kávovar

Kávovar vám vyčarí espresso behom krátkej chvíle, čítajte ďalej a zistite, prečo by mal každý milovník práve tohto malého kávoveho moku poznať tieto informácie!

Ak ste milovníkom kávy, určite ste si už nejeden krát pochutnali na lahodnom espresse. Espresso je jedným z najpopulárnejších druhov kávy na svete a má svoje miesto v každej kaviarni. A dokonca vďaka možnostiam, ktoré kávovar s mlynčekom prináša, si tento čarovný kávový mok vychutnať aj v pohodlí domova.

Moderné automatické kávovary značky De'Longhi sú skvelým pomocníkom do domácnosti, za niekoľko sekúnd vám vedia vytlačiť espresso, na takej úrovni, že by sa vyrovnala aj káve z vašej obľúbenej kaviarne. O espresse je všeobecne známe, že je to poriadna dávka kofeínu, no za týmto nápojom sa skrýva oveľa viac. Pozrite sa na to, čo ste o tomto malom kávovom nápoji možno ani len netušili.

Tip pre vás: Začnite žiť zdravšie už dnes: 9 krokov k vytvoreniu zdravej domácnosti

Zaujímavosti a fakte o espresse, o ktorých ste netušili

Prvý fakt, ktorý by ste mali poznať, je, že espresso je malé množstvo kávy, ktoré je pripravené pod vysokým tlakom. Toto vysokotlakové spracovanie kávy dáva espressu jeho charakteristickú chuť a arómu. Espresso sa zvyčajne podáva v malej šálke a má silnú chuť, preto ak máte doma kávovar na zrnkovú kávu s dobrým tlakom, pripravíte si skvelé espresso aj doma. Pri výbere domácich kávovarov je dôležité pozerať na kvalitu spotrebiča, pretože vďaka kvalitnému spotrebiču je výsledná chuť kávy naozaj zážitkom pre chuťové poháriky.

Druhý fakt, ktorý by ste mali vedieť, je, že espresso má pomerne vysoký obsah kofeínu. Aj keď sa podáva v malom objeme, obsahuje viac kofeínu ako väčšie šálky kávy. Preto je espresso obľúbenou voľbou pre tých, ktorí potrebujú rýchlu dávku kofeínu.

Ďalej by ste mali vedieť, že espresso je nielen obľúbeným nápojom, ale aj veľmi ziskovým biznisom. Espresso patrí medzi najpredávanejší druh kávy vo svete. To znamená, že okrem toho, že výborné chutí a nakopne, ešte k tomu je espresso najvýnosnejší druh kávy.

Aby ste dosiahli lahodnú chuť espressa, káva musí byť špecificky namletá. Káva musí byť mletá veľmi jemne, aby bola vhodná na extrakciu pod vysokým tlakom. Správne mletie je kľúčové pre dosiahnutie správnej chuti a textúry espressa.

Neprehliadnite: Kávovary s mlynčekom či tie plnoautomatické pomáhajú vášmu zdraviu. Pozrite sa akým spôsobom

Plnoautomatický kávovar Magnifica S DeLonghi DeLonghi

Espresso história

Tento nápoj má svoj pôvod v Taliansku, kde bol prvýkrát pripravený v 19. storočí. V tom čase sa káva pripravovala pomocou filtrovania, čo viedlo k tomu, že sa do nápoja dostávalo veľa nečistôt a kyseliny. V roku 1901 sa taliansky podnikateľ Luigi Bezzera rozhodol vymyslieť nový spôsob prípravy kávy, ktorý by bol rýchly, čistý a chutný. Vďaka svojmu vynálezu sa Bezzera stal zakladateľom prvého espresového stroja.

Po prvom úspechu sa Bezzera rozhodol svoj vynález zlepšiť a v roku 1905 predstavil nový model, ktorý sa stal ešte populárnejší. V priebehu nasledujúcich rokov sa espresové stroje stali bežným zariadením v talianskych kaviarňach a kaviarňach po celom svete.

Dokonca espresso nie je len o nápoji, je to tiež kultúrna záležitosť. V mnohých krajinách je príprava a konzumácia espressa spojená s určitými rituálmi a tradíciami, ktoré podčiarkujú sociálne aspekty.

Dnes je espresso obľúbeným nápojom po celom svete a existuje mnoho variantov prípravy a servírovania. Espresso sa tiež používa ako základ pre mnoho iných kávových nápojov, ako napríklad cappuccino, latte a americano. Výhodou, ktoré automatické kávovary poskytujú, je, že všetky tieto nápoje na báze espressa si viete pripraviť behom minúty a pomocou jedného tlačidla. Stačí kávovaru pridať vodu, kvalitnú zrnkovú kávu, prípadne mlieko a kávový mok podľa svojich predstáv máte na svete.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE