Cvičenie 5 Tibeťanov: Len 10 minút denne a energie budete mať na rozdávanie!

Počuli ste už o tomto cvičení? 5 Tibeťanov je presne ten tréning, ktorý vás dokáže posilniť po viacerých smeroch. Prečo by ste ho mali vyskúšať?

Hovorí sa, že všetko treba skúsiť. Hlavne ak ide o naše fyzické a psychické zdravie, mali by sme byť otvorený všetkému. A v tomto duchu vám prinášame tipy na cvičene – 5 Tibeťanov. Počuli ste už o tom? Hovorí sa, že toto cvičenie vám zlepší fyzickú kondíciu, no tiež vyčarí úsmev na tvári. Je zložené z piatich jednoduchých cvikov, ktoré však prinášajú efekt väčší, než by ste čakali. Jednou z prioritných úloh tohto cvičenia je podporiť predovšetkým základné energetické centrá a prebrať k životu žľazy, orgány aj nervy.

Na toto cvičenie potrebujete len 2 veci: 15 minút a radosť. Tieto cviky môžu slúžiť ako ranná rozcvička, ktorou rozhodne nič nepokazíte.

Benefity cvičenia

Okrem toho, že tieto cviky pomáhajú zbavovať sa fyzickej bolesti a preťahovať svaly, je ich veľkým benefitom i to, že vás dostanú do dobrej nálady. Zlepšujú psychiku, pôsobia veľmi pozitívne a tiež:

  • regenerujú organizmus
  • spomaľujú starnutie
  • prinášajú úľavu od bolesti chrbta
  • prospievajú telu i duši
  • zlepšujú celkovú pohyblivosť tela
  • pomáhajú lepšie zvládať stres a depresiu
  • posilňujú vnútornú energiu a zlepšujú prístup k životu
  • aktivujú krvný obeh

Pozri tiež: F-Faktor diéta: Pre toto sa ju rozhodne oplatí vyskúšať!

5 Tibeťanov: Efektívne cvičenie pre telo i myseľ Shutterstock®

1. Tibeťan

Otáčanie okolo svojej osi. Pomáha navodiť pocity šťastia a radosti, naštartovať a udržiavať pozitívne myslenie a zvyšuje sebavedomie. Zároveň pomáha zlepšovať pohyblivosť a rovnováhu. 

Postavte sa rovno a upažte. Nájdite si pevný bod, ktorého sa budete držať. Spojte prsty a dlane otočte smerom nadol. V smere hodinových ručičiek sa pomaly otáčajte okolo svojej osi. Neponáhľaj sa. Otáčajte sa tak, aby sa vám netočila hlava. Keď si zvyknete na úvodné tempo, môžete zrýchliť. Jedna noha je stále na zemi, druhá vám pomáha sa otáčať.

Odporúčame: Skvelá bylinka na hemoroidy i kožné problémy: Poznáš zemedym?

5 Tibeťanov: Efektívne cvičenie pre telo i myseľ Shutterstock®

2. Tibeťan

Polovičné „brušáky." Tento Tibeťan vám pomôže prekrviť mozog a prebudiť nervový systém. Zároveň posilníte imunitný systém, chrbtové a brušné svaly, čo môže viesť k lepšiemu držaniu tela i zdravšej chrbtici. Aj na psychiku má vplyv, a to predovšetkým tým, že pomáha zbavovať sa úzkosti a negatívneho myslenia. 

Ľahnite si na chrbát, vystrite nohy a ruky uložte pozdĺž tela, dlaňami dole. Členky sú pri sebe. S nádychom dvíhajte nohy kolmo hore do pravého uhla. Panva je stále na zemi, bradu sa snažte tlačiť k hrudníku. Výdychom sa vraciate do východiskovej polohy. 

Pozri aj: Ako odstrániť ušný maz? Na nebezpečné vatové tyčinky radšej zabudni!

5 Tibeťanov: Efektívne cvičenie pre telo i myseľ Shutterstock®

3. Tibeťan

Záklon. Precvičte si ohybnosť, krk a ramená. Prekrvíte obličky a zároveň podporíte hlboké dýchanie a koncentráciu. Tretí Tibeťan tiež stimuluje srdcovú a hrdelnú čakru. 

Kľaknite si na zem a prstami na nohách sa pevne zaprite do podložky. Kolená roztiahnite asi 10 cm od seba a rukami sa chyťte za stehná pod zadkom. Bradu pritlačte k hrudníku, nadýchnite sa a hlavu zakloňte dozadu. Tento pohyb robte veľmi opatrne a pomaly. Vydýchnite a vráťte sa do pôvodnej pozície.

Odporúčame: Varenie v parnom hrnci: Tieto tri recepty si rozhodne zamiluješ!

5 Tibeťanov: Efektívne cvičenie pre telo i myseľ Shutterstock®

4. Tibeťan

Stôl. Lepšie trávenie, posilnená chrbtica a zbavenie stresu. Pozícia stôl tiež napomáha zlepšovať pohľad na seba samého. 

Sadnite si na zem, vystrite sa. Dlane uložte vedľa bokov a nohy majte vystreté. Bradu sa opäť snažte tlačiť k hrudníku. S nádychom postupne zakláňajte hlavu a krčte kolená až sa dostanete do požadovanej pozície. Snažte sa v nej chvíľu zotrvať a pri výdychu sa vráťte na zem. 

Pozri aj: Ochutnaj kapary – netradičnú lahôdku i pomocníka pre zdravie!

5 Tibeťanov: Efektívne cvičenie pre telo i myseľ Shutterstock®

5. Tibeťan

Strieška. Posledná pozícia. Je spájaná predovšetkým s mysľou a nervami, podporuje korunnú a čelovú čakru a pomôže vám zbaviť sa negatívnych myšlienok. Zároveň pretiahnete všetky svaly.

Ľahnite si na brucho, dlane položte k prsiam na podložku. Pomaly sa dvíhajte hore tým, že sa odtláčate dlaňami od podložky a zadok ťaháte k stropu. Chodidlá by mali byť stále na podložke. Opäť nezabudnite bradu tlačiť k hrudníku. Pri výdychu sa vráťte do východiskovej pozície. 

Anketa: Poznáš cvičenie 5 Tibeťanov?

Odpovedal 1 čitateľ

0%
100%
0%
0%

Článok aktualizovaný 20.5.2024

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE