Známy chirurg ukázal, ako vyzerajú silikóny po 30 rokoch. Hrôza!

Plastická chirurgia sa stáva medzi ženami čoraz populárnejšia. Ženy podstupujú rôzne zákroky, aby na svojom tele vylepšili to, čo sa im nepáči. Mnohé ženy túžia po plnšom poprsí, a preto siahnu po prsných implantátoch. Ale ani tie nie sú večné.

Známy plastický chirurg, Jerry Chidester, na svojom účte na TikToku s názvom „drchiddy“, zverejnil video, v ktorom ukázal, ako vyzerá implantát po 30 rokoch. Vyvolal ním ošiaľ.

Pozri aj: Mladá Chanel sa stala závislou na botoxe pier, míňa tisíce eur

prsné implantáty po 30 rokoch

Zdroj: tiktok.com/drchiddy

Silikónové implantáty nie sú večné

Čo je pekné z vonku, však nemusí byť pekné z vnútra, upozorňuje portál Indiana Times. Chirurg Jerry Chidester vo videu ukázal implantát, ktorý bol do tela ženy umiestnený v 90-tych rokoch 20. storočia. Po rozstrihnutí z neho vytekala nechutná hmota s konzistenciou lepkavej želatíny. Keď lekár rozstrihol nový typ implantátu, náplň vo vnútri zostala pevná a nič z nej nevytekalo.

Hoci sú dnešné prsné implantáty oveľa kvalitnejšie, ani tie nevydržia v tele ženy večne. Väčšina z nich má životnosť 10 až 20 rokov. V niektorých prípadoch je potrebné ich vymeniť ešte skôr.

Prsné implantáty tiež čelili aj niekoľkým škandálom v podobe implantátov z menej kvalitného silikónu či riziku vzniku lymfómu pri textúrovaných implantátoch. Ďalším negatívom implantátov je, že v chlade dosahujú len pomaly telesnú teplotu. A tak ženy počas zimných mesiacov majú pocit, ako keby mali na hrudi ľadový obklad.

Nové implantáty ako pomoc pri rakovine prsníka

Každý rok diagnostikujú rakovinu prsníka viac ako 2 miliónom žien na celom svete. V mnohých prípadoch je pri liečbe nutné odstrániť jeden prsník, v ťažších prípadoch aj oba. Prístup k rekonštrukcii prsníka sa teraz môže zmeniť. Vedci totiž vyvinuli 3D tlačené implantáty, ktoré vypestujú nové prsné tkanivo a následne sa bez stopy rozpadnú.

Novy typ implantátu vyzerá ako vytlačená klietka, v ktorej je uzatvorená malá chlopňa uložená zdola v oblasti prsníka. Chlopňa následne rastie, aby naplnila klietku tukovým tkanivom. Samotnú klietku absorbuje telo a na jej mieste zostane prsník, ktorý z nej vyrástol.

Bude ťa zaujímať: Goodbye staré silikónové implantáty? Na obzore je nová éra úpravy pŕs

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE