Šport a vlasy: Ako sa starať o vlasy počas tréningu

Ako sa starať o vlasy počas tréningu

Naše tipy na úpravu vlasov počas tréningu

Športová aktivita je základom pevného zdravia, prospieva telu a mysli. Avšak šport a vlasy nepredstavujú vždy víťaznú kombináciu: potenie, hľadanie účesov, ktoré neohrozujú štýl a vzhľad, a potreba udržiavať pokožku hlavy a dĺžky vlasov čisté a zdravé. Toto sú len niektoré z problémov, ktoré prichádzajú na myseľ, keď premýšľame o našich vlasoch a športe. Ak vás trápi vypadávanie vlasov, môžete sa zamerať na starostlivosť, ktorá zahŕňa výživové doplnky ako vlasové hnojivo alebo špeciálne produkty ako šampón na rast vlasov.

Neprehliadnite: Ako na zdravé a pevné vlasy? Skúste TOP potraviny, ktoré ich vzpružia

Základnou nevyhnutnosťou je zosúladiť športové povinnosti s každodenným životom, napríklad zvoliť vzhľad v telocvični, ktorý je zlučiteľný s neskoršími povinnosťami, a vytvoriť športové účesy, ktoré vás môžu sprevádzať v kancelárii aj v posilňovni a spájajú v sebe upravenosť, praktickosť, pohodu a nádych pôvabu.

Šport a dlhé vlasy

Gumičky a sponky do vlasov sú súčasťou športovej a vlasovej výbavy práve preto, že pomáhajú obmedziť kontakt s potom na krku, čele a ramenách a zabraňujú tomu, aby ofina alebo dĺžky zakrývali oči alebo bránili v pohybe. Preto je obľúbeným účesom športovkýň vysoký, stiahnutý a upravený chvost. 

Je však potrebné mať na pamäti niekoľko opatrení, ako napríklad starostlivý výber gumičky do vlasov: látková bez kovových častí alebo plastová pružinová sú dve alternatívy, ktoré sú šetrné k dĺžkam a zároveň nezanechávajú nevzhľadné stopy na vlasoch, keď ich po tréningu rozviažete. Ak sa vám vlasy zdajú oslabené, môže byť užitočné použiť vlasový kondicionér alebo doplnky výživy, ako je vlasové hnojivo, aby ste podporili ich regeneráciu.

Vyskúšajte: Zázračné prírodné tonikum na rast vlasov - účinný recept a tipy pre zdravé vlasy

vlasy v cope pri športe
Depositphotos

Vrkoče, kráľovné štýlu a praktickosti

Vrkoče vo všetkých svojich verziách sú jedným z najuniverzálnejších účesov a môžu byť romantické, praktické alebo divoké. Malé detaily sa menia, ale so zapletenými vlasmi nikdy nemôžete urobiť chybu! Ak vám to vaša športová aktivita umožňuje, zvoľte si jemný vrkoč na spodnej časti zátylku: vyhnete sa prílišnému stiahnutiu dĺžok, ktoré by ich oslabilo, a zabránite zachyteniu potu medzi vlasmi a pokožkou hlavy. Toto je riešenie problému športu a vlasov aj pre tých, ktorí vykonávajú činnosti zahŕňajúce nosenie prilby alebo pokrývky hlavy, pod ktorými by cop nebol pohodlný.

Medzi obľúbenými účesmi na šport nemôžeme nespomenúť boxerské vrkoče: upravené a zhromaždené dĺžky, aby neprekážali pri tréningu, skrotia aj jemné vlásky a po uvoľnení môžu vytvoriť krásny prirodzený vlnitý efekt. Pri pravidelnom športe je dobré zvoliť aj starostlivosť, ktorá podporí rast vlasov a zníži vypadávanie vlasov, napríklad pomocou šampónu na rast vlasov.

Odporúčame: TIETO chyby v starostlivosti môžu poškodiť vaše farbené vlasy – vyhnite sa im!

Kondicionér na vlasy
Depositphotos

Cvičenie doma: zabite dve muchy jednou ranou

Ak cvičíte doma a venujete sa aktivitám s nízkou až strednou intenzitou, napríklad na bicykli alebo bežiacom páse, môžete premeniť svoju fitness chvíľku na chvíľu krásy pre svoje vlasy: pred začiatkom si rozčešte vlasy, naneste masku alebo vlasový kondicionér a zabaľte si vlasy do turbanu, ktorý budete nosiť počas celého tréningu. Na konci môžete pokračovať v umývacom rituáli, ale medzitým ste vlasom dodali poriadnu dávku výživy a hydratácie a máte za sebou jeden zo základných krokov pre zdravé vlasy.

Úloha výživy

Ako správna športovkyňa viete, že prostredníctvom stravy môžete svojmu telu dodať živiny a minerály, ktoré potrebuje na zvládnutie fyzickej námahy. Ako milovníčka krásy a vlasov tiež viete, že prostredníctvom správnej starostlivosti, ako je vlasové hnojivo a šampón na rast vlasov, vaše vlasy dostávajú látky, ktoré potrebujú, aby boli zdravé, lesklé a krásne bez ohľadu na to, aký účes si zvolíte.


0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE