TOP recepty na zeleninové hranolčeky: Skúsite mrkvové či zelerové?

Keď sa povie slovo hranolčeky, každému prídu na um ako prvé pravdepodobne zemiaky pokrájané na menšie hranoly a vysmažené na oleji. Mnohí tento pokrm vskutku milujú, no asi sa zároveň môžeme zhodnúť na tom, že túto lahôdku nemožno zaradiť medzi tie najzdravšie. Ak si však na hranolčekoch pochutnáme len raz za čas, je to v poriadku. No existujú aj zdravšie verzie hranolčekov, ktoré si môžeme dopriať pravidelne, či už ako prílohu, alebo len samotne s nejakým chutným dresingom. Ak ste ešte neskúšali zeleninové hranolčeky pripravené v rúre, je čas to zmeniť. Z ktorých druhov zeleniny sa dajú pripraviť tie najchutnejšie?

Chutné a zároveň zdravé

Zdravé pečené hranolčeky je možné pripraviť z rozličných druhov zeleniny, teda najmä tých tvrdších. Dokonalú chuť majú napríklad batatové hranolčeky, čiže zo sladkých zemiakov. My vám dnes prinášame inšpiráciu na hranolčeky z mrkvy, zeleru, červenej repy a tekvice Hokkaido. Takéto hranolčeky sú plné dôležitých živín. Napríklad mrkva je známa vysokým obsahom betakaroténu, z ktorého sa v našom tele tvorí nenahraditeľný vitamín A. Zeler je nízkokalorický a vhodný aj do diétneho jedálnička. Ukrýva viaceré vitamíny skupiny B. Červená repa má priaznivý vplyv na trávenie aj hladiny krvného tlaku, telu doplní vitamín C, draslík aj železo. Tekvica Hokkaido je rovnako plná telu prospešných látok, vrátane betakaroténu, luteínu, draslíka či fosforu. Recepty na hranolčeky z menovaných druhov zeleniny nájdete v galérii nižšie. Ktoré vás zaujali najviac?

Galéria - Recepty na zeleninové hranolčeky

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE