Fantastický tuniakový šalát s vajíčkom – TOP rýchly obed nielen do práce

tuniakový šalát s vajíčkom

Varenie nás niekedy dokáže v kuchyni zdržať pekných pár chvíľ. Veľa s tým však nenarobíme, jesť predsa musíme, no nie? Ak sa nechceme neustále stravovať v rôznych zariadeniach alebo sa nechceme spoliehať len na donášky jedla, vareniu sa nevyhneme. Neraz sa však stáva, že na varenie skutočne nezostáva veľa času. 

Práve preto sa oplatí mať v zásobe pár jednoduchých receptov, ktoré sú hotové hoc v priebehu polhodiny. A práve tip na takýto recept vám i prinášame.

Čo poviete na cestovinový šalát s tuniakom a vajíčkami, ktorý si podľa vlastnej chuti a možností môžete ešte upraviť a vytvoriť tak vždy trochu iný pokrm? Tento recept je skutočne jednoduchý a rýchly, stačí len vyvariť akékoľvek cestoviny a primiešať obľúbené ingrediencie.

Obrovskou výhodou tohto pokrmu je to, že skvelo chutí na studeno. Preto si ho môžete so sebou vziať i niekam, kde nebudete mať možnosť si ho zohriať, či už do práce, školy, alebo na cesty. A navyše je veľmi chutný, výživný a sýty. Zaujal vás recept na rýchly a jednoduchý šalát plný bielkovín? Veď presvedčte sa sami o jeho skvelej chuti!

Suroviny na rýchly tuniakový šalát s vajíčkom:

  • 500 g cestovín akéhokoľvek tvaru (celozrnných, zo strukovín)
  • 250 g tuniaka vo vlastnej šťave
  • 3 vajíčka natvrdo
  • 1/2 póru
  • 50 g tvrdého syra
  • 250 g gréckeho bieleho jogurtu
  • 1 ČL horčice
  • soľ a mleté čierne korenie
  • 1 ČL sušeného cesnaku

Odporúčame: Hummus z tekvice hokkaido: Výživná jesenná pochúťka na zahnanie hladu

tuniak
Shutterstock®

Postup na tuniakovo-cestovinový šalát s vajíčkami

Ako prvé si cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Po uvarení ich prepláchneme studenou vodou a necháme vychladnúť. Vo väčšej miske zmiešame jogurt s horčicou, cesnakom a podľa chuti so soľou a korením. Uvarené vajíčka nakrájame na menšie kúsky, syr podobne nakrájame na kocky. Pór prekrojíme na polovicu a následne na tenké prúžky.

Do misy s jogurtovým dresingom pridáme vychladnuté cestoviny, následne i scedeného tuniaka, vajíčka, syr a pór. Všetko dôkladne premiešame a môžeme podávať. Dobrú chuť!

TIP: Nebojte sa s ingredienciami experimentovať a prispôsobte ich tomu, čo nájdete doma alebo vašej chuti. Miesto póru môže pridať na prúžky nakrájanú fialovú cibuľu, prípadne jarnú cibuľku. Do tohto chutného tuniakového šalátu sa tiež perfektne hodí napríklad kukurica či sterilizovaný hrášok, podľa chuti aj olivy alebo sušené paradajky.

Recept 2: Tuniakový šalát s fazuľou a kukuricou plný bielkovín

Ingrediencie:

  • 200 g cestovín (penne, fusilli alebo farfalle)
  • 1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave 
  • 1 konzerva červenej fazule 
  • 1 konzerva kukurice
  • 1 menšia červená cibuľa 
  • 2-3 lyžice majonézy alebo grécky jogurt
  • 1-2 lyžice citrónovej šťavy
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať alebo pažítka na ozdobu

Postup: Uvarte cestoviny podľa návodu na obale v osolenej vode, kým nebudú al dente. Sceďte ich a nechajte vychladnúť. Medzitým si do veľkej misy pripravte scedeného tuniaka, fazuľu, kukuricu a jemne nakrájanú cibuľu. K vychladnutým cestovinám pridajte tuniakovú zmes, majonézu (alebo jogurt), citrónovú šťavu, soľ a čierne korenie podľa chuti.

Dobre premiešajte všetky ingrediencie, aby sa chute prepojili. Pred podávaním ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou alebo pažítkou. Tento šalát chutí najlepšie, keď sa nechá aspoň hodinu odstáť v chladničke, aby sa všetky chute lepšie prepojili.

Recept 3: Zeleninový šalát s tuniakom

Chcete tuniakový šalát s nižším podielom sacharidov a kalórií? Skúste tento šalát z čerstvej zeleniny, ktorý vás vďaka tuniaku dobre zasýti. 

Ingrediencie:

  • 250 g paradajok
  • 180 g červenej papriky
  • 160 g tuniaka vo vlastnej šťave
  • 70 g červenej cibule
  • 4 listy zeleného šalátu
  • artičoky podľa chuti (v konzerve)
  • 1 šalátová uhorka
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžica citrónovej šťavy

Postup prípravy: Zeleninu si umyjeme a nakrájame. Paradajky na štvrtiny, papriku na kocky. Vložíme do misky a pridáme očistenú a na drobno nakrájanú cibuľu. Následne aj uhorku nakrájanú na kocky a artičoky rovnako nakrájané.

Tuniaka scedíme a pridáme k zelenine. Poriadne premiešame. Zalejeme olejom zmiešaným s citrónovou šťavou. Podľa potreby osolíme a okoreníme.

Aktualizovaný článok: 29.09.2024

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE