Určite to poznáte aj vy. Máte chuť na niečo sladké, je ale teplo, leto, a vy nechcete mať výčitky. Vyhrňte si rukávy, zapnite rúru a pripravte si ingrediencie - ide sa piecť! Máme pre vás TOP recept, ktorý vás zachráni pred neodolateľnou chuťou na sladké, pričom všetky ingrediencie budete mať zaručene doma.
Odpoveďou je BUBLANINA. A ako sa hovorí - dobrá bublanina nikdy nie je zlá! O to viac, ak máte poruke zaručený recept ako od babičky, ktorý ulahodí všetkým vašim chuťovým pohárikom. Nenechajte si preto zájsť chuť a hor sa do pečenia. Ako na to?
Suroviny na prípravu bublaniny:
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 hrnček trstinového cukru
- 1/2 hrnček oleja
- 1 hrnček mlieka
- 2 veľké vajcia
- 1 kypriaci prášok (PDP)
- 1 vanilkový cukor
- ovocie podľa chuti - ríbezle, čučoriedky, marhule, broskyne, jablká, slivky - ideálne, ak zvolíte sezónne a čerstvé ovocie
Odporúčame: Jedinečná čučoriedková bublanina, ktorá chutí skvelo počas celého roka
Ako pripraviť bublaninu:
- Najskôr som si vyšľahala vajíčka s cukrom dopenista, aby sa objem zdvojnásobil.
- Postupne som pridala mlieko a olej a všetko som spolu opäť poriadne premiešala.
- Múku som si preosiala, zmiešala s práškom do pečiva a spolu som to pridala do cesta.
- Všetko spolu som poriadne zmiešala a miešala niekoľko minút.
- Takto pripravené cesto som nakoniec vyliala na papierom na pečenie vystlaný plech.
- Medzitým som rozohriala rúru na 180 stupňov.
- Na cesto som vysypala všetko pripravené ovocie, posypala vanilkovým cukrom a vložila som do trúby.
- Piekla som približne 30 minút, pokiaľ nebol koláč upečený.
Odporúčame aj: Recept na čerešňovú bublaninu s tvarohom – lepšia ako od babičky?!