Bublanina ako od babičky! Vyskúšajte náš TOP recept

Určite to poznáte aj vy. Máte chuť na niečo sladké, je ale teplo, leto, a vy nechcete mať výčitky. Vyhrňte si rukávy, zapnite rúru a pripravte si ingrediencie - ide sa piecť! Máme pre vás TOP recept, ktorý vás zachráni pred neodolateľnou chuťou na sladké, pričom všetky ingrediencie budete mať zaručene doma.

Odpoveďou je BUBLANINA. A ako sa hovorí - dobrá bublanina nikdy nie je zlá! O to viac, ak máte poruke zaručený recept ako od babičky, ktorý ulahodí všetkým vašim chuťovým pohárikom. Nenechajte si preto zájsť chuť a hor sa do pečenia. Ako na to?

Suroviny na prípravu bublaniny:

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček trstinového cukru
  • 1/2 hrnček oleja
  • 1 hrnček mlieka
  • 2 veľké vajcia
  • 1 kypriaci prášok (PDP)
  • 1 vanilkový cukor
  • ovocie podľa chuti - ríbezle, čučoriedky, marhule, broskyne, jablká, slivky - ideálne, ak zvolíte sezónne a čerstvé ovocie

Odporúčame: Jedinečná čučoriedková bublanina, ktorá chutí skvelo počas celého roka

ovocná bublanina

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Alena Čabáková

Ako pripraviť bublaninu:

  • Najskôr som si vyšľahala vajíčka s cukrom dopenista, aby sa objem zdvojnásobil.
  • Postupne som pridala mlieko a olej a všetko som spolu opäť poriadne premiešala.
  • Múku som si preosiala, zmiešala s práškom do pečiva a spolu som to pridala do cesta.
  • Všetko spolu som poriadne zmiešala a miešala niekoľko minút.
  • Takto pripravené cesto som nakoniec vyliala na papierom na pečenie vystlaný plech.
  • Medzitým som rozohriala rúru na 180 stupňov.
  • Na cesto som vysypala všetko pripravené ovocie, posypala vanilkovým cukrom a vložila som do trúby.
  • Piekla som približne 30 minút, pokiaľ nebol koláč upečený.

Odporúčame aj: Recept na čerešňovú bublaninu s tvarohom – lepšia ako od babičky?!

bublanina recept

Zdroj: Redakcia KAMzaKRASOU.sk - Alena Čabáková

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE