Ako na účinné odstránenie dvojitej brady? Pomôžu rýchle cviky!

dvojitá brada

Dvojitá brada – veľmi neestetický problém, s ktorým sa trápia mnohé ženy, ale aj muži. Spôsobuje ju nadmerné množstvo tuku v oblasti pod bradou a faktorov, prečo vzniká, môže byť viacero. Tento vzhľad môže byť spôsobený rôznymi faktormi, vrátane genetickej predispozície, nárastu hmotnosti, starnutia, oslabenia svalov alebo zníženia elasticity pokožky. 

Nie vždy je však na vine nadváha či obezita. Dvojitá brada môže byť pre niektorých ľudí esteticky nepríjemná, no z lekárskeho hľadiska zvyčajne nepredstavuje žiadne zdravotné riziko. Aj tak sa jej chceme zbaviť. A hoci sa to možno zdá ako nemožné, odstránenie dvojitej brady je dosiahnuteľné. Ako odstrániť druhú bradu?

Tvorba druhej brady – aké sú príčiny vzniku a faktory zvyšujúce pravdepodobnosť tohto estetického problému?

Ako sme už naznačili v úvode, dvojitou bradou nazývame vrstvu tuku, ktorá sa pod bradou vytvorila v nadmernom množstve. Aj keď majú na ňu nábeh skôr ľudia s nadváhou či obezitou, môže sa pokojne vyskytnúť aj u štíhlych žien a mužov.

V tomto prípade môže hrať rolu genetika alebo dlhodobé zlé držanie tela, vďaka ktorému ochabnú svaly a tiež koža. Koža stráca pružnosť aj vekom, a preto sa dvojitá brada často ukáže až v neskoršom veku, kedy začne oblasť pod bradou pôsobiť vyťahane.

S pribúdajúcim vekom stráca pokožka svoju elasticitu a svaly sa môžu oslabiť, čo môže viesť k tvorbe druhej brady. Strata kolagénu a elastínu v pokožke prispieva k ovisnutiu kože. K rizikovým faktorom patrí aj nedostatok fyzickej aktivity. Nedostatok pravidelného cvičenia môže prispieť k celkovému nárastu telesnej hmotnosti a ukladaniu tuku v oblasti brady, čo má následne vplyv na výskyt dvojitej brady.

Odporúčame: Hlísta detská: Ako rozpoznať prítomnosť parazita v tele?

druhá brada Depositphotos

Spôsoby odstránenia dvojitej brady

Aby ste sa dvojitej brady zbavili, ľahnúť si pod nôž nie je jediná cesta. Existuje totiž viacero účinných spôsobov, ako sa zbaviť tohto kozmetického problému, ktorý nás často stojí naše sebavedomie. V prípade, že trpíte nadváhou či obezitou, odpoveďou je zdravý životný štýl.

Nápomocné môžu byť aj rôzne kozmetické prípravky určené na návrat elasticity vašej pleti či masáže v krčnej oblasti. V každom prípade vám odporúčame zapojiť aj pravidelné praktizovanie tvárových cvičení (tvárová gymnastika) a masáží.

Rýchle cviky na dvojitú bradu

Naozaj existujú účinné cvičenia na dvojitú bradu? Samozrejme, žiadne cviky nám nepomôžu odstrániť dvojitú bradu z večera do rána, no pravidelné cvičenie prinesie viditeľné výsledky. Cviky pomáhajú posilňovať svaly v oblasti krku a brady, čo môže zlepšiť ich tonus a podporiť pevnosť pokožky. Silnejšie svaly môžu lepšie držať tuk a pokožku, čo môže znížiť vzhľad dvojitej brady. Cvičenie posilní ochabnuté kontúry. 

Pravidelné cvičenie tiež zlepšuje krvný obeh, čo môže prispieť k lepšej výžive a regenerácii pokožky. Lepšie prekrvenie tiež zvyšuje produkciu kolagénu a elastínu, čo môže zlepšiť pružnosť pokožky.

Mnohé cviky na dvojitú bradu tiež zahŕňajú správne držanie hlavy a krku. Zlepšenie držania tela môže predísť vzniku dvojitej brady spôsobenej zlým držaním hlavy a oslabením svalov.

Príklady cvikov na dvojitú bradu:

  1. Krk na krk: Posaďte sa alebo postavte rovno, natiahnite krk dozadu tak, aby ste cítili napätie v oblasti brady. Držte túto pozíciu niekoľko sekúnd a potom uvoľnite. Opakujte 10-15 krát.

  2. Jazykové cvičenia: Vystrčte jazyk čo najviac dopredu a potom ho zdvihnite smerom k nosu. Držte túto pozíciu niekoľko sekúnd a potom uvoľnite. Opakujte 10-15 krát.

  3. Zdvih brady: Posaďte sa alebo postavte rovno, nakloňte hlavu dozadu, aby ste sa pozerali na strop. Stlačte pery, akoby ste chceli niečo pobozkať. Držte túto pozíciu 5-10 sekúnd a potom uvoľnite. Opakujte 10-15 krát.

  4. Mandle: Otvorte ústa široko a vytiahnite spodnú čeľusť dopredu a hore, aby ste cítili napätie v oblasti brady. Držte túto pozíciu niekoľko sekúnd a potom uvoľnite. Opakujte 10-15 krát.

Aj na tomto videu nájdete 2 jednoduché cviky proti dvojitej brade

Anketa: Skúšali ste už tvárové cvičenia?

Odpovedal 1 čitateľ

100%
0%
0%
0%

Článok aktualizovaný 23.5.2024

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE