Najčastejšie chyby pri používaní dezodorantu, ktoré musíte prestať robiť!

Dezodoranty sa už dávnejšie stali našou každodennou súčasťou. Áno, používame ich každý jeden deň len preto, aby sme sa zbavili potu v podpazuší, respektíve, aby sme prekryli zápach, ktorý v tejto oblasti vzniká. Aj napriek tomu, že ho používame bežne, existujú určité chyby, ktoré robíme, keď tento prípravok používame. Odborníci jasne hovoria, že častokrát dezodoranty nepoužívame správne a tým sa oberáme o ich žiadané účinky.

Ako ste na tom s používaním takéhoto prípravku vy? Aplikujete ho vo viacerých vrstvách? Používate ho v správnom čase? Existuje rozdiel medzi dezodorantom a antiperspirantom?

Zlý výber prípravku proti poteniu

Začneme tým, že nie každý pozná rozdiel medzi antiperspirantom a dezodorantom. Dermatológovia upozorňujú na základný rozdiel medzi nimi, a to je ten, že antiperspiranty znižujú pot a dezodoranty znižujú zápach.

V antiperspirantoch sú zväčša obsiahnuté soli hliníka, ktoré sa viažu na proteíny v potných žľazách. Vytvárajú tak akúsi zátku, ktorá dočasne zmierni produkciu potu. Dezodoranty obsahujú prísady, ktoré ničia niektoré baktérie prispievajúce k rozvoju telesného pachu – ten takýmto spôsobom maskujú.

Odporúčame: Časté mýty o zdravej výžive: Tu je 10 prípadov, kedy je pravda inde!

ako si vybrať dezodorant

Zdroj: Shutterstock®

Aplikácia po oholení

Mali by ste byť opatrní v prípade, že chcete dezodorant aplikovať na čerstvo oholenú pokožku podpazušia. Pokožka môže byť podráždená a dezodoranty môžu toto podráždenie ešte umocniť. Hlavne v prípade, keď je v nich obsiahnutý alkohol.

Vrstvenie dezodorantu

Vrstviť môžete riasenku alebo pleťovú starostlivosť či oblečenie. Rozhodne nie dezodoranty či antiperspiranty. Podľa odborníkov všetky tieto prípravky zamerané na boj s potením alebo telesným zápachom fungujú najlepšie len vtedy, keď sú aplikované na suchú a čistú pokožku, aby mohli priľnúť priamo k povrchu.

Používanie dezodorantov ráno

Na rozdiel od všeobecného presvedčenia platí, že dezodoranty by sa mali po správnosti do podpazušia aplikovať večer, pred spaním. Potné kanály sú počas noci menej aktívne, v podpazuší tak vzniká menej potu, vďaka čomu sú dezodoranty oveľa účinnejšie. Pot im tak nebráni v absorpcii do pokožky a rovnako ani lepšiemu pôsobeniu.

Zaujme ťa: Môže byť jednostranná strava škodlivá? Pozor na nevyváženosť!

Melem tuhé dezodoranty

Zdroj: Redakcia TvojeZDRAVIE.sk

Používanie nesprávneho produktu

Pri výbere dezodorantu je potrebné vziať do úvahy mnoho faktorov. Predovšetkým typ pokožky a zároveň aj kožné problémy či citlivosť pokožky. Niektoré dezodoranty s vyšším obsahom alkoholu môžu dráždiť citlivý typ pokožky a rovnako nepríjemné môžu byť aj dezodoranty s vonnými prísadami.

To však neplatí v prípade Melem dezodorantov, ktoré nájdete v predaji na pretelo.sk. Tieto dezodoranty obsahujú prírodné zložky, ako sú esenciálne oleje z rôznych rastlín a na druhej strane neobsahujú parabény, alkohol a ani soli hliníka. Okrem dezodorantov v spreji nájdete v ponuke aj guľôčkový (tekutý) dezodorant či dezodorant vo forme tuhej tyčinky (tuhý stick). Okrem dezodorantu so vzácnymi olejmi môžete siahnuť po dezodorantoch s obsahom ružového oleja, oleja zo slamienky alebo s obsahom ryžového oleja. Ktorému dáte prednosť a bude vašim parťákom počas leta?

Celú ponuku Melem dezodorantov nájdete na pretelo.sk.

0 komentárov
autor komentu

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE